onsdag 29 januari 2020

Döden kvittar det lika & Döden den bitterbleka - Ann - Marie Schjetlein

       


Jag har läst de två först i en serie om Andreas som jobbar som kirurg på sjukhuset i Halmstad. Författaren har en fin känsla för relationer, dramatik och spänningshalten är hög.
Anne-Marie skriver bra och fängslande med ett högt tempo och ett bra driv.
Jag kan tycka att historierna är lika mycket relationsdraman som spänningsromaner och båda har undertoner av att något hotfullt och skrämmande ska hända. Hela tiden ligger det och darrar i luften att något fasansfullt kommer att ske. Något är förfärligt fel.

Två helt ok böcker som utspelar sig i sjukhusmiljö men även runt händelser som sker i Andreas liv.
Mitt tips! Läs dem i rätt ordning då man följer personernas liv och jag rekommenderar böckerna till alla som tycker om lättlästa svenska kriminalromaner.


Handling - Döden den kvittar lika

”Förresten Andreas, du känner henne!” Röda lockar faller över bårens kant och Andreas hjärta stannar. Hemma i den fashionabla villan finns hans fru och barn men medvetslös på båren framför honom i akutrummet ligger hans livs kärlek.

Olyckan får sanningar att bubbla upp till ytan medan Andreas försöker hålla ställningarna. Hans fru försöker förgäves berätta för honom vad hon vet, men är det han som stöter henne ifrån sig eller hon som drar sig undan? Det förflutna spelar ut sina kort.

Runt människorna på ett sjukhus i Halmstad utspelar sig livet i sin mest dramatiska form. Sjukhusets kulvertar vindlar sig likt livsuppehållande kärlträd kring trasiga människor som söker kärlek men finner ensamhet, svartsjuka och ond bråd död.

Handling - Döden den bitterbleka
»Du och jag Andreas, vi kommer få det så bra. Du kommer älska mig, bara mig.«
Halmstad plågas av ett pedofilrykte. Som kirurg tvingas Andreas ta emot skadade pojkar på sjukhuset. Utnyttjade kroppar. Oron växer sig större, ockuperar honom. En pedofil. Kan Petra verkligen ha någonting med det här att göra?

Trots att Andreas inte sett skymten av Petra på ett år kan han inte slappna av. Hennes sista ord gnager. Hon mördade för att komma honom nära ändå har han inte kontaktat polisen. Om du gör det kommer jag tillbaka. Men inte till dig. Utan till dina kära söner. Så Andreas tassar på tå, tvekar inför relationer som lockar, osäker på vad som kan väcka Petras vrede.


Författare: Ann - Marie Schjetlein
Titlel: Döden kvittar det lika & Döden den bitterbleka 
Utgiven avHoi och Bokfabriken
ISBN: 9789175579931 & 9789176293485
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Lyssna 
Storytel: uppläsare Del 1 Mats Eklund Del 2 Katarina Ewerlöf
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar