onsdag 15 januari 2020

Drakjakten - Suzanne Mortensen
En perfekt högläsningsbok som jag tycker var riktigt bra. Men även för barn som har upptäckt läslusten.
Den är välskriven med ett språk som fungerar utmärkt till den tänkta målgruppen. Det är målande så man kan lätt se bilder och föreställa sig hur omgivningar och drakarna ser ut. Den har ett fint flyt och lagom med svåra ord perfekt längd på kapitlen.

I boken finns även några bilder, jag tycker de är trevliga och de tillför att man kan diskutera mängder med olika saker utifrån dem. 
Tack till Suzanne att jag fick läsa den här trevliga boken. Jag kommer lätt läsa den för mina barnbarn när de blir lite äldre. 
Handling
Tänk att få sin dröm om ett husdjur uppfylld och att husdjuret är en drake. Jakob önskar sig ett husdjur, men inte vilket husdjur som helst- en drake ska det vara! När han får en leksaksdrake i födelsedagspresent blir han först besviken. Men snart upptäcker Jakob att presenten är magisk. Den är faktiskt ingen plastfigur som bara står och glor i bokhyllan, Drakbard är en livs levande drake som äter kaktusar och kan prata. Snart tar han med Jakob och bästisen Bella på ett äventyr. De måste hjälpa Drakbard att hitta ett stulet drakägg!
Ett härligt högläsningsäventyr av Suzanne Mortensen, med roliga illustrationer av Andrea Femerstrand.


Författare:
 Suzanne Mortensen 
Titlel: Drakjakten
ISBN: 9789132202490
Utgiven avWahlströms förlag
Betyg: 5 
🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar