lördag 4 januari 2020

Vad hjärtat aldrig glömmer - Kelly Rimmer


Varning för sträckläsning!

Det här är en av de bästa böcker jag läst. Först upplevde jag att boken var rätt trög men efterhand förstod jag författarens tanke med uppbyggnaden av historien. Jag är glad att jag inte slutade läsa den.
Hon bygger upp historien så extremt skickligt så du vill aldrig släppa boken i från dig.
Karaktärer, miljöer och precis allt är så skickligt utfört att jag häpnar. Researchen måste varit rigorös, så trovärdigt rakt igenom. 

En berättelse som inte bara är en spännande historien utan som också på ett briljant sätt fångar de starka kvinnornas öden som har stor betydelse för berättelsen. Kelly.  De två historierna, nutid och dåtid, vävs ihop på bästa sätt. En fantastisk berättelse!

Ja, egentligen tror jag att det är bäst att du läser den själv. Jag har svårt att sammanfatta den så det gör rättvisa till historien.
Stark roman som berör och griper tag.

Handling

Trzebinia, Polen, 1939. Alina Dziak har vetat att hon kommer att gifta sig med sin bästa vän Tomasz sedan hon var 9 år gammal. Som förlovad 15-åring oroas hon inte av ryktena om att nazisoldater närmar sig den polska gränsen. Hon litar på sin familjs lugnande ord och drömmer i stället om dagen då Tomasz återvänder från universitetet i Warszawa. Sakta men säkert kryper ockupationen framåt. Snart slits Alinas lilla by sönder av rädsla och hat. Och just då, när hela deras liv är på väg att falla samman, försvinner hennes älskade Tomasz.

Florida, USA, 2019. När Alices älskade mormor läggs in på sjukhus hittar hennes familj en låda innehållande en liten lädersko, ett brev och ett foto på en ung man. Stroken som drabbat Alice mormor har påverkat hennes språkcentrum, men med hjälp av bilder och enstaka ord vädjar hon till sitt barnbarn att uppfylla hennes sista önskan: att resa till hennes barndoms Polen och hitta sanningen. Men vågar Alice lämna sin autistiske 7-årige son och sin högpresterande 10-åriga dotter med deras pappa, som har en helt annan syn på barnens behov, för att resa till Polen och nysta i familjens dunkla förflutna?

Tack Lbförlag för att jag fick läsa denna pärla!

Författare: Kelly Rimmer
Titlel: Vad hjärtat aldrig glömmer
Utgiven av: Lbförlag
ISBN9789177991083
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar