fredag 3 januari 2020

Yxskeppet - Jens Henrik Jensen

Mitt omdöme
Jens tidigare serie om Niels Oxen är en serie både min man och jag tokgillar så gissa om jag hade stora förväntningar på hans nya serie om kriminalinassistent Nina Portland.
Hon är en ensamstående mamma vilket inte alltid är det lättaste när man jobbar som polis. hennes första år som polis.
Visst är Yxskeppet en välskriven och spännande deckare eller som jag känner en spionthriller. Polisen Nina är en ganska blek karaktär hon blir aldrig spännande för mig och hennes sätt att vara förälder på känner jag mig inte bekväm i.
Boken är tjock och jag tycker om starten, då har den ett bra driv. Men sedan sackar den till sig under minst en tredjedel i mitten, vilket gör att jag tappar tråden och lusten att läsa vidare. Men som tur är gör jag det och den tar fart igen och bli riktigt spännande. Jag ska givetvis läsa nästa i serien om Nina och jag hoppas den har ett bättre tempo rakt igenom.


Släpps 2020-04-28.
Kolmannen

Handling
Nina Portland är kriminalassistent vid Esbjergspolisen och ensamstående med en tioårig son. Under en poliskurs i Estland väcks hennes intresse för en rysk sjöman som var huvudpersonen i ett mystiskt fall från hennes första år vid polisen. Sjömannen anklagades för att ha mördat besättningen ombord på ett skepp som hittades omkringdrivande på Nordsjön, men han friades i brist på bevis.

Men Nina Portland har svårt för att släppa det gamla fallet och bestämmer sig för att själv lösa det. Det för henne till en början ut i det estniska vinterlandskapet och därefter till London och Skottland, innan hon hamnar hemma i Esbjerg igen och i sitt eget förflutna, där lögner och hemligheter hon inte hade en aning om plötsligt stiger upp till ytan.

Ninas privata utredning har dock fått varningsklockorna att ringa både hos brittiska säkerhetspoliser och islamistiska fundamentalister,och när hon väl inser hur farlig hennes uppgörelse med det förflutna är har det blivit för sent att dra sig ur ...

Författare: Jens Henrik Jensen 
Titlel: Yxskeppet
Utgiven av: Bokförlagetpolaris
ISBN: 
9789177952107
Betyg: 3 🌟🌟🌟


Finns hos
Bokus
Adlibris
Storytel: 
Angela Kovács
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar