onsdag 29 januari 2020

Bhavana En liten bok om thailändsk visdom - Leah Weiss


Meditationen - vår mentala nödväska

Jag är en stor fan av att meditera. Meditation har hjälpt mig oerhört mycket när jag haft svår ångest och känt mig deprimerad. Men meditation är så mycket mer och är ett fantastiskt redskap som hjälper till att hitta lugn och energi.
När jag blev tillfrågad om jag hade intresse av att läsa och recensera boken Bhavana så tackade jag ja. Jag kände att det skulle vara intressant att läsa den och få fler nycklar och tips i mitt meditations liv.
Jag kan säga att jag verkligen inte blev besviken. Vilken underbar liten pärla! Det som jag gillar så mycket är att boken är så enkel att ta till sig. Den är skrivet på ett språk som man förstår även om man är nybörjare. Den ger tips på enkla övningar som precis alla klarar av att genomföra. Du kan själv välja om du vill sitta ligga eller gå när du gör övningarna.

Bhavana består av fem separata delar och tillsammans utgör de en verktygslåda som kan stor skillnad när det stormar i ditt liv. De är dina redskap och för att väcka dig själv dagdrömmen - ett liv som du bara delvis är engagerad i och tack vare dem kommer du att bli redo för det du behöver. S.20Klarhet
Uppmärksamhet
Kroppslighet
Medkänsla
Vishet

Jag fastnade för en del intressanta saker som beskrivs i boken. 
 Meditation kan stötta och hjälpa dig när det känns som om väggarna kryper inpå dig och det blir svårt att andas.
Något som också beskrivs är vikten av att skärpa vår förmåga till uppmärksamhet. Medveten närvaro. Och hur du på bästa sätt använder din medvetna närvaro till att göra gott. Ställ inte orimliga krav på dig själv. Tänk i stället att det är de små stegen som räknas. S.39 - 40

Ta makten över ditt liv, börja med dessa små steg,

  • Jobba på dina intentioner
  • Stryk onödiga saker från din almanacka

Varför ska du börja meditera?
  1. Mental träning
  2. Lindrar stress och oro
  3. Minskar ångest
  4. Bättre nattsömn
  5. Bidrar till en inre harmoni
  6. Aktiverar må bra hormoner
    Källa: topphälsa
På You Tube kan du söka efter olika meditationer. Testa så får du se vad bra det är!

Från förlagets sida
När ett dussin unga pojkar och deras fotbollstränare befinner sig fångade i Tham Luang-grottan i norra Thailand med sin 25-årige tränare, verkade deras chanser att överleva mycket små. Efter tio år som buddistisk munk får tränaren dem alla att meditera som ett sätt att överleva. Boken förklarar hur meditation inom ramen för Bhavana fungerar, varför det är något vi alla borde göra och hur vi gör det.

Bhavana är odlingen av visdom och lugn genom meditation. Det är ett sätt att utveckla motståndskraft och styrka som kan användas när det behövs som mest. Denna bok gör Bhavana tillgänglig och praktisk genom att destillera insikt i tusentals års tradition. Den integrerar läror och praxis med den senaste neurovetenskapen om hur våra hjärnor och beteenden kan förändras för att ge oss verktygen för att motstå lidande och rädsla.

"Texten är lättillgänglig och ger bra råd till såväl nybörjare som vana utövare av meditation." - BTJ


Författare: Leah Weiss
Titlel: Bhavana  En liten bok om thailändsk visdom
Utgiven avBazar förlag
ISBN:9789170285486
Betyg:4🌟🌟🌟🌟
Finns hos Bokus Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar