lördag 18 januari 2020

Konsten att möta sig själv och andra - Rikard Karlsson


Det här är en bok som jag tokgillar, en bok som ALLA borde läsa. Budskapen som Rikard vill förmedla gäller ALLA, ja du läste rätt, ALLA.
Rikard arbetar som kärlkirurg och hans sätt att se möjligheter istället för hinder och hans enorma positivitet är magisk att läsa om.

Och tänk vilken tur vi har, att han vill dela med sig av detta, sina tankar, kunskap och livserfarenhet med oss läsare.
Ibland när jag läste funderade jag på om inte allt det här är självklarheter? Men sedan tänkte jag ett varv till och insåg, NEJ. Så är det naturligtvis inte.

Något jag gillar och som gör hela boken trovärdig är att Rikard delar med sig av många händelser från sitt egna liv. Men att han är tydlig med att berätta det är ok att man inte alltid klarar av att leva efter de här deviserna.

Viktiga saker enligt författaren är närvaro i möten, att kommunicera och att våga använda glädje och humor i olika möten.
"Ta ansvar för din närvaro och skapa tydlighet gentemot andra men framförallt gentemot dig själv. Våga ställa krav och gör inte avkall på kvalitet när det gäller närvaron, satsa hellre på kvalitet än kvantitet." s.32
Kan man skämta med alla? är en fråga som Rikard ställer, och hans svar är klockrent.
"...Det kan man visst! Under förutsättning att man gör det med respekt och värme och skrattar tillsammans med ...och inte åt."  s.35

Jag rekommenderar verkligen den här boken för alla som jobbar med människor men även om du känner att du vill stanna upp reflektera över dig själv och hur du lever ditt liv.Författare: Rikard Karlsson
Titlel: Konsten att möta sig själv och andra
Utgiven av: Vinnarbyrån
ISBN9789197802079
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar