onsdag 9 juni 2021

Pojkarna - Cecilia Sahlström


Mina tankar

Måste säga att Cecilia, återigen har fått till det. Det här är en riktigt ruskig och nästan lite väl brutal spänningsroman. Jag tycker att böckerna bara blir bättre och bättre för varje bok som kommer. Den här är verkligen en så kallad bladvändare.

Cecilia, vågar sig på tuffa ämnen som faktiskt finns där ute i samhället och den här gången inget undantag. Mobbing, våld och vapen som florerar bland unga tonåringar och som ställer till det rejält är nog vanligare än vad vi vågar tro.

Korta rappa kapitel med bra driv gör att sidorna bara flyger förbi. Karaktärer och miljöer känns trovärdiga men allt detta våld och råhet ... måste det verkligen vara så detaljerat?
För bästa behållning tycker jag att man bör läsa dem i ordning då vi följer poliserna såväl i deras arbete men även i de relationer som florerar bland huvudkaraktärerna. 

Om boken

En femtonårig pojke hittas mördad på en skolgård i Lund, mitt i sommarlovet. Gärningsmannen hittas snart, det är en kamrat till offret och han erkänner genast, men anledningen till brottet vill han inte avslöja.

Poliskommissarie Sara Vallén måste nu lista ut vad som föregick scenariot där en femtonåring skaffat ett vapen, siktat det mot sin vän och tryckt av. De andra två vännerna i den tajta kompisgruppen vägrar också att säga något.

Snart uppstår sprickor i pojkarnas fasad, och det som först verkade handla om ett bråk som gått för långt visar sig ha betydligt mörkare orsaker.


Tidigare böcker i serien om Sara Vallén
    
 
Författare: Cecilia Sahlström
Titel: Pojkarna
Utgiven av: Bokfabriken
Omdöme: 4 📘📘📘📘/ 5
Ljudbok - Gunilla Leining

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar