onsdag 2 juni 2021

Central Park - Guillaume Musso


Mina tankar
Vilka höga förväntningar jag hade på den här boken då jag nyligen läst ut samtal från en Ängel och tokhyllat den. 
Det är nästan lite jobbigt...tänk om jag inte skulle gilla den.
Nu hade jag inte behövt bekymra mig då den här till och med var snäppet bättre, i alla fall enligt mig.
Den här boken är riktigt WOW. Den är spännande på ett riktigt nervkittlande sätt. Den har ett bra driv och vändningarna är många, så när man tror sig förstå så händer något som gör att man tappar riktning och fotfäste och det är bara bra börja om från början i tankeverksamheten. Frågor som varför, vem och hur bara rumlar runt i hjärnan och det gör att man inte kan sluta läsa.
Författaren ger oss fantastiska gestaltningar och bygger upp spänningen från grunden vilket gör att den blir filmisk.
En psykologisk thriller som kryper rakt in under skinnet. En katt-och-råtta-lek utöver det vanliga och slutet ...jag säger bara slutet...
Varning för sträckläsning!

Boken
En tidig morgon i Central Park vaknar Alice och Gabriel på en bänk, fastlåsta i varandra med handbojor. De kan inte minnas att de någonsin har träffats. Och kvällen innan var Alice hemma i Paris med sina väninnor och Gabriel spelade piano på en jazzbar i Dublin.

Hur hamnade de i den här situationen? Vems är blodet på Alices blus? Varför saknas det en patron i hennes tjänstevapen? Alice och Gabriel har inget annat val än att söka efter svaren tillsammans så att de kan återvända till sin vardag, men de är inte beredda på att sanningen kommer att vända upp och ner på deras liv.

Författare: Central Park
Titlel: Guillaume Musso
Utgiven av: Bokförlaget nona
Betyg: 5 💜💜💜💜💜
Ljudbok: Jonas Malmsjö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar