onsdag 30 juni 2021

Fem år senare - Rebecca Serle


Mina tankar 

Rebecca Serle har skrivit sex romaner men det här är den första som är översatt till svenska. Jag fastade från första sidan och slutade inte läsa för ens den sista meningen var läst. En lätt tomhet fanns kvar i mig och jag kommer bära med mig innehållet länge.
 
En bok som inte är förutsägbar, inte sötsliskig utan en bok som snarare har ett djup. Den är välskriven och den är väldigt gripande och trots tragiska öden känns den inte övermäktigt tung. Det är trots allt en feelgood.

Jag säger bara att den här boken var inte som jag trodde utan den var så mycket mer.
LÄS, rekommenderar den varmt!

Boken

Dannie Kohans liv går precis som hon planerat, och hon har inga problem att leverera ett perfekt svar på frågan. Hon får jobbet och tackar dessutom ja till sin pojkväns frieri senare på kvällen. Men när hon vaknar nästa morgon ligger en helt annan man bredvid henne. Nyheterna visas på tv:n och datumet i rutan är fortfarande den 15 december men året är 2025. Efter en chockartad timme vaknar Dannie igen år 2020. Hon kan inte skaka av sig vad som har hänt. Det kändes annorlunda mot en vanlig dröm. Men hon är en framgångsrik advokat, och lever i verkligheten. Drömtydning och annat trams får new age-typer, som hennes bästa kompis Bella, hålla på med. Övertygad om att det inte betyder något lägger Dannie det hela bakom sig.

Tills hon fyra och ett halvt år senare stöter på mannen från sin vision.

Fem år senare är en New York Times-bästsäljare

Tack Bokfabriken för recex.

Författare: Rebecca Serle
Titel: Fem år senare 
Utgiven avBokfabriken
Ljudbok: Viktoria Flodström
Omdöme: 5 💜💜💜💜💜

3 kommentarer:

 1. Ska läsa den här nu i juli! Ser verkligen fram emot det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Den berörde mig verkligen på djupet. Trevlig sommar :)

  SvaraRadera