söndag 27 juni 2021

Blodskam - Caroline Engvall

Mina tankar

Jag har läst Carolines tidigare böcker och tyckt väldigt mycket om dem därför kanske jag var lite rädd för hur den nya boken skulle vara. Jag hade förstått att den i stället för den råhet som finns i den tidigare serien om Ulrika Stenhammar och Lovisa Ling skulle vara mer åt det psykologiska hållet och mer suggestiv. Å javisst så var det men inte hade jag behövt vara orolig. Caroline kan man lita på i alla väder. 
Det här är en spänningsroman från sida 1 och ända in i mål. Caroline har på ett otroligt skickligt sätt vävt i hop de olika tidsperioder ett lysande sätt.
Rakt igenom hela boken följer en krypande känsla och en klump i magen och obehaget stiger hela vägen fram tills det spännande slutet. 
Jag hade oerhört svårt att lägga bort boken så då viktiga saker behövde utföras såsom att laga mat och promenera, så lyssnad jag.

En en bok med mycket mörker och tragedi men även familjehemligheter och systerskap. Den tar upp ett viktigt ämne, psykisk ohälsa.
Detta är första boken i en ny spänningsserie som jag såklart kommer att läsa och jag väntar redan på del 2.

Läs denna om du söker efter psykologisk thriller med mörker, hemligheter och som ger dig rysningar i hela kroppen.

Boken
Första delen i en ny spänningsserie om systerskap och hemligheter som tar oss från paradisvita stränder i Thailand till Norrlands mörka inland. Elizabeth åker till Thailand på julsemester tillsammans med sin mamma, systern Sofia och hennes familj. På nyårsafton försvinner Sofia, några timmar senare hittas hon död i vattnet. Det som skulle varit en underbar semester slutar istället i katastrof. Händelsen för Elizabeth tillbaka till ett mörkt förflutet, till barndomen och till Ormvattnet. Vad var det egentligen som hände på paradisön? Och vad var det som egentligen hände i det där ensliga huset vid sjön?

Författare: Caroline Engvall
Titel: Blodskam 
Utgiven av: Bokförlaget Forum
Betyg: 5 💥💥💥💥💥

Ljudbok - uppläsare Anna Maria Käll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar