onsdag 30 juni 2021

Monsterstationen - Katinka och pesten - Johan Elfner

Mina tankar
Jag kan inte annat än hålla med,

"Författaren har skapat en intressant och mångfacetterad fantasyvärld... Förutom att vara spännande och bitvis lite tokrolig, så handlar boken om att vara annorlunda, att lösa problem tillsammans"

BTJ, Johan Karlsson (Betyg 4 av 5) samma som av mig


Det här är en spännande berättelse med massor av humor och tokigheter. Jag gillar språket för det passar bra till åldersgruppen 9 -12 år. Hade jag fortfarande jobbat som lärare i de åldrarna hade jag garanterat haft den som högläsningsbok. 
Jag har inte läst den först men det gick bra ändå.

Boken
Katinka, Charlie och Fabo har öppnat ett café på Monsterstationen, där de serverar våfflor i mängder - monstervåfflor med ingredienser från Monsterland. Försäljningen går lysande och Charlie och Fabo måste åka till Monsterland för att köpa mer råvaror.

Under tiden som de är borta kommer den elaka Tyranius till Människoland för att förvandla alla människor till elaka monster. Han behöver en monsterarmé när han ska ta över tronen i Monsterland.

När svartörten når befolkningen är pesten lös. Hur ska Katinka, Jackson och tvillingarna klara ut det här? Och när det dessutom visar sig att monstervåfflor ger oönskade effekter på människor, som till exempel sju fingrar, blir det bråttom att hitta ett botemedel!

Spänningen är hög i Monsterstationen: Katinka och pesten, som är en fantasifull berättelse med färgstarka karaktärer.

Titel: Monsterstationen - Katinka och pesten 
Författare: Johan Elfner
Förlag: ordalaget.se
Omdöme: 4 
👾👾👾👾/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar