fredag 28 februari 2020

Hatet vi bär - Cecilia Sahlström


Det här är ytterligare en bok som lyfter problematik i samhället. Den här gången kopplas fallet till homofobi och lesbiska kvinnor och män i ofrivilligt celibat. Som vanligt skriver Cecilia med stor spänning och det är en fasansfull berättelse med högt tempo, stort driv och korta kapitel.
Dock tycker jag att den här inte är den bästa i serien om Sara, den nådde inte hela vägen fram. Jag upplever den här som mer spretig och rörig och jag har ibland svårt att hänga med i de olika vändningarna. Trots det är det rekommenderar jag hela serien om Sara.
Det här är fjärde delen om Sara Vallén och jag tycker å det bestämdaste att du ska ta dig tid att läsa dem i ordning då vi även får följa Sara och hennes familj i deras vardag. 
  
Del 1 l  Vit syren 
Del 2  I egna händer
En högprofilerad lektor vid Lunds universitet hittas oförklarligt och brutalt mördad i sin flickväns lägenhet och polisen står handfallen utan klara spår. När ytterligare en ung kvinna mördas med samma metod ökar förvirringen. Inte en enda koppling kan hittas mellan kvinnorna.
Sara Vallén och hennes team kopplas snabbt in på fallet, och genom vittnen får de fram en fantombild, som visar sig stämma väl överens med utseendet på en terapeut, Diedrik Ek. Han är en osannolik gärningsman, men Sara beslutar ändå om spaning. Ingenting händer förrän Diedrik oväntat förs bort mitt i natten. Husrannsakan visar att de båda mördade kvinnorna har varit klienter hos honom, men varför blir han bortförd, och vart har han försvunnit?
Spåren leder till källaren i ett ödehus i Eslöv. Gärningsmannaprofilen som polisen mejslar fram under utredningens gång för Sara och kollegerna till den grupp som kallar sig incel, och de får inblick i en subkultur som till stor del verkar i det fördolda, men inte är mindre farliga för det. En okänd värld öppnar sig för

Tack bokfabriken och Cecilia för recex.

Författare: Cecila Sahlström
Titlel: Hatet vi bär
Utgiven av: Bokfabriken
ISBN9789178350193
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  & Adlibris
Storytel - Maria Lyckow

Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar