söndag 27 juni 2021

En misslyckad kvinnas bekännelse - Alexandra Potter


Mina tankar
För mig är det här en klockren feelgood roman om man som mig gillar dem som inte är så där sötsliskiga. Jag vill gärna att de innehåller mer humor men även att där finns ett djup och underfundigheter som ger tid till eftertanke.


Det här är en sådan pärla. Den är underhållande och humoristisk berättad och jag hör mig själv skratta rakt ut vid flertalet tillfällen. Jag älskar denna härlig berättelse som är något utöver det vanliga. Instämmer med de som uttryckt att de fått en känsla av att Alexandra Potter kan bli den nya Bridget Jones.
Nell och Cricket, radarparet som trots sin ålderskillad och varandras olikheter men även likheter kompletterar varandra.
Detta udda par gör verkligen hela boken.
En bok som har allt. Du får glädje, skratt och ironi blandat med sorg, kärlek och stark vänskap
.

Boken 
Hjärta? Brustet.Karriär? Obefintlig.
Hem? Inneboende.
Ålder? Ingen kommentar.

Nell Stevens drömliv i Kalifornien får ett abrupt slut: konkurs och uppslagen förlovning. Hon flyttar tillbaka till London, utan en krona på kontot, för att börja om på nytt. Medan hon har varit borta har mycket förändrats. Hennes singelvänner är gifta och har barn, skyhöga hyror tvingar henne att hyra ett rum hos en främling och alla perfekta Instagram-liv gör att hon känner sig som ett enda stort fiasko.

Efter en period av färdigblandad gin och tonic på burk, chips och duster med hyresvärden om hur man fyller diskmaskinen, får Nell till slut ett frilansuppdrag: att skriva dödsrunor. På så vis träffar hon änkan Cricket som är dryga åttio och i full färd med att måla om sina väggar i gult.

En oväntad vänskap tar sin början och Nell får en knuff i rätt riktning.

Författare: Alexandra Potter 
Titel: En misslyckad kvinnas bekännelse 
Utgiven av: Bokförlaget nona
Omdöme: 5 💜💜💜💜💜
Ljudbok: Charlotta Jonsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar