måndag 7 juni 2021

Kirskålsgrannar - Jenny Clevström

Mina tankar

Den här boken bjuder på härliga miljöbeskrivningarna och med ett persongalleri som är perfekt. Detta tillsammans gör berättelsen till en småtrevlig och mysig feelgoodroman. Du får värme, kärlek, intriger och allt annat som behövs för att du ska få skratta, trivas och vilja sträckläsa.

En helt perfekt bok att krypa upp i hängmattan med eller lägg dig på en filt i gröngräset och ha en skön och avkopplande stund till den här lilla godingen.
Kanske om jag får vara lite kritisk så kände jag ibland att texten kanske blev lite väl utbroderad och målande. Det gavs inte så mycket utrymme för mina egna tolkningar.


Boken
Kärlek, konkurrens och vackra trädgårdar på den skånska landsbygden.
Pommie Dahl är bygdens trädgårdsstjärna med Österlens mest prunkande rosor och tätaste lavendel. Men när trädgårdscelebriteten Frank Blumer flyttar in i huset bredvid, hotas plötsligt hennes ställning. Pommie gör allt för att inte hamna i underläge gentemot sin nya granne, en man som vet att njuta av livet och som charmar de flesta på sin väg. Frank, å andra sidan, verkar inte riktigt vara med i samma tävling som Pommie. Eller?

I sin strävan efter att vinna den årliga skördefesttävlingen påbörjar hon en utredning av Frank och finner både det ena och andra. Varför lyser hans äpplen som om de vore radioaktiva? Och vad har han egentligen på gång med pomologen, mustmakaren och tillika en av jurymedlemmarna i skördefesttävlingens kommitté, Carl?


Kirskålsgrannar är en lättsam trädgårdsroman om konkurrens, kärlek och att våga bryta sig loss från gamla mönster. Med humor, vackra trädgårdsmiljöer och njutbara smaksensationer får vi under en rekordvarm sommar följa Pommies upptåg på den skånska landsbygden på väg mot höstens klimax, skördefesttävlingen. Hur långt är Pommie beredd att gå för att vinna tävlingen? Och är hennes starka känslor för Frank egentligen något annat än vad hon tror?

JENNY CLEVSTRÖM är tidigare journalist och bosatt i Stockholm sedan tjugo år tillbaka. Hon arbetar med kommunikation och har studerat och arbetat i London, New York, Paris och Moskva. Kirskålsgrannar är hennes debutroman och den första boken i serien om Pommie och Frank.Författare: Jenny Clevström 
Titlel: Kirskålsgaranna 
Utgiven av: LB förlag
Betyg: 4 🍃🍃🍃🍃

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar