onsdag 12 februari 2020

Som en öppen bok - Sara Molin


Som lärare i svenska kan jag inte annat än fullkomligt älska den här boken. Den har hög igenkänningsfaktor och jag både förfasar mig och skrattar åt de många träffande scenerna som utspelas såväl i klassrum som under lärarlagets träffar. Rektorer som inte håller måttet har förmodligen alla lärare säkert råkat på. Om inte så grattis till er som sluppit.
Det här är en härlig feelgood roman som dessutom är en strålande debut av Sara Molin. 
Hon har hittat en fin balans i såväl språket som i persongalleriet.
En bladvändare som är lättläst med korta rappa kapitel som gör att man bara vill läsa mer och mer och...
Du får kärlek, förvecklingar och familjehemligheter tillsammans med en stor dos av självrannsakan, självinsikt och många skratt. En feelgood när den är som absolut bäst!
Varning utfärdas!!! Ha tid på dig när du börjar, du kommer inta att vilja sluta läsa fören den är slut!
Så ladda med en kanna kaffe, ett gång bullar och en mysig filt. Sedan är det bara att grotta ner sig och njuta! 

Handling
Clara Rennel har haft planen utstakad länge: Som lärare ska hon viga sitt liv åt att sprida läslust till kommande generationer. Styrkt av sina fiktiva medsystrar Kulla-Gulla, Kitty och Lotta, är hon redo att uträtta stordåd i läsningens tjänst. När hennes ungdomsförälskelse Jonathan dyker upp igen, mirakulöst nog nybliven singel, kan det nästan inte bli bättre. Systern Paulina (som dessvärre inte är fiktiv) lyfter ett varningens finger. Men vad vet väl hon om Jonathans intentioner? Bara för att hon själv, till allas förvåning, lyckats hålla ihop med en kille i mer än några veckor? En kille som till råga på allt verkar alldeles för smart för henne.
Men Claras lärartillvaro vill inte riktigt utveckla sig som hon planerat. Eleverna ägnar sig helst åt dokusåpor, föräldrarna kräver det omöjliga, kollegerna sätter käppar i hjulet och rektorn förstår ingenting. Jonathan säger sig ha lösningen på hennes bekymmer, och snart har den plikttrogna Clara gjort drastiska avsteg från sin plan. För det ingick inte i planeringen att börja skolka. Och det ingick definitivt inte att falla för sin lillasysters nya pojkvän.

Tack för ett fint signerat recesensionsex.

Författare: Sara Molin
Titlel: Som en öppen bok
Utgiven av:
Norstedts förlag
ISBN: 9789113099385
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Viktoria Flodström
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar