måndag 15 april 2019

Spiondrama - Kodnamn Alice - Kate Quinn

Kodnamn Alice hamnar i min kategori absoluta favoriter. En berättelse om kvinnliga spioner 1915 i Frankrike.  Det är en lättläst och spännande bok som jag hade svårt att lägga ifrån mig. En garanterad bladvändare som väver ihop två olika årtionden i Eves liv, och det görs på ett så otroligt bra sätt. 


Historien berättas med både inlevelse och med humor, där finns massor av vänskap och givetvis kryddas det upp med kärlek. Min sammanfattning blir en fantastisk bladvändare som innehåller en härlig mix av spänning, hemskheter, kärlek och glädje, allt på en å samma gång. Jag hoppas att det kommer fler böcker av Kate Quinn.
Jag har både läst boken och lyssnat på den och  GUNILLA LEINING läser helt fantastiskt.


Handling
1947. Den amerikanska collegestudenten Charlie är gravid och ogift. För att rädda sitt rykte skickar familjen henne till Europa för att ta itu med sitt ”lilla problem”.  Men Charlie ser sin chans att söka efter sin älskade kusin Rose som försvann under nazistockupationen av Frankrike. Spåren leder henne till London.

1915. Engelskan Eve Gardiner vill inget hellre än att slåss mot tyskarna och chansen uppenbarar sig då hon rekryteras som hemlig agent för ett kvinnligt spionnätverk i ockuperade Frankrike.

Trettio år senare, jagad av minnen av svek, tillbringar en alkoholiserad Eve sina dagar i ett förfallet hus i London. Tills en dag när en ung amerikanska kliver in i hennes liv och nämner ett namn ur det förflutna. Tillsammans inleder kvinnorna en jakt på sanningen  – fast beslutna att inte låta något stoppa dem.
Författare: Kate Quinne
Titlel: Kodnamn Alice
Utgiven avHarperCollins
ISBN:9789150939729
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se
Finns som hörbok på Storytel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar