tisdag 2 april 2019

Läskig spänningsroman - Fraktur - Karin Slaughter

Tack Harper Collins för läsex =) 

En historia med mycket spänning och skickligt gestaltade karaktärer och som innehåller flera oväntade vändningar, det är Karin Slaughters signum och du blir inte besviken den här gången heller. Precis som i den tidigare boken, Triptyk, så hålls jag på sträckbänken ända till slutet. 
Dock tycker jag att det finns vissa delar som känna sega och som kanske kunde komprimeras, det blir lite segt ibland och jag tror att boken vunnit på om den kortats ner en aning. 
Huvudkaraktären Will gillar jag skarpt, en dyslektisk agent som är uppväxt på ett barnhem, ja, det är ett nytt grepp som jag gillar. 


Handling
Ansley Park är ett av Atlantas mest exklusiva bostadsområden. Där, i en av patriciervillorna längs allégatan, har ett brutalt mord precis inträffat. En tonårsflicka har blivit dödad i sitt eget sovrum, och på andra sidan tröskeln står hennes chockade mamma bland allt krossat glas och har precis tagit livet av mördaren.
Agent Will Trent vid Georgia Bureau of Investigation har egentligen inte med polisutredningen att göra, mordfallet tillhör Atlantapolisen. Men Trent ser något som polisen har missat, något i blodspåren, i den tekniska bevisningen, i moderns ögon. Beväpnad med endast magkänslan, och mot sin vilja ihopparad med en kvinnlig polis som avskyr honom, har Trent oddsen emot sig när han tar över utredningen. Men viljan att lösa fallet överskuggar allt annat, han är nämligen övertygad om att mordet har kopplingar till en annan försvunnen tonårsflicka och att den riktiga mördaren fortfarande går fri.
Fraktur är den andra boken i den beroendeframkallande serien om agent Will Trent.
Författare: Karin Slaughter 
Titlel: Fraktur
Utgiven av: HarperCollins Nordic
ISBN9789150941784
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus
Lyssna
Storytel

Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar