söndag 14 april 2019

Brevet till Alice - Malin Letser

Jag tycker att boken är charmig och väldigt lättläst. En fin berättelse som beskriver mod, rädsla, längtan och vänskap. Den beskriver dessa olika känslor från två olika kvinnors perspektiv, dels den unga Nahid och dels den äldre kvinnan Alice. Jag tycker Malin får till fina övergånger i dessa kvinnors olika öden och det är intressant att följa dem. Dock kändes slutet lite snopet tycker jag, men det beror nog på att jag hade målat upp ett helt annat slut. 
En mycket bra debut av Malin som är perfekt nu till semestern.
Charmig, lättläst och oväntat slut.


Tack LBförlag för recex

Handling
En varm berättelse om den äldre kvinnan, Alice, som blivit tvingad att flytta till en servicelägenhet och om hennes vänskap med Nahid, en tjej som känner sig ensam och utanför. 
Nahids mamma orkar inte med sitt liv och fixar inte att vara den mamma Nahid behöver,då hennes man nyligen dött. Nahid har strulat till det för sig och under sommarlovet måste hon arbeta på servicehuset där Alice bor för att betala av en skuld hon har till samhället. 

Den uttråkade kvinnan Alice och den unga envisa Nahid hittar varandra och upptäcker att de trivs väldigt bra i varandras sällskap. 

Ett mystiskt brev från en kvinna som heter Frida blir upptakten till något som Nahid bara måste göra för Alice. 
Hon börjar i hemlighet att planera en resa som de ska göra tillsammans allt utan Alice vetskap. Men något går inte riktigt som Nahid hade planerat. 
Jag tycker att boken är charmig och väldigt lättläst. 

Har du läst boken? Berätta gärna vad du tyckte i en kommentar. 💓


Författare: Malin Letser 
Titlel: Brevet till Alice
Utgiven av: LBförlag
ISBN:9789177990574
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se
Böcker fyller mig med energi och glädje

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar