måndag 29 april 2019

Toktanten - Birgitta Bergin
Viken annorlunda bok men jag gillade den verkligen. Det är ju en sådan där härlig bladvändare, du vet där man måste läsa en sida till och kanske ytterligare en... och så helt plötsligt är boken slut och man utbrister ...men nej...inte redan.

Birgitta fångar mig direkt från sida 1 och min nyfikenhet på hur det ska gå för alla dessa stackars grannar gör att sidorna nästan vänder sig av sig själva.
Språket flödar på och de korta kapitlen gör att det aldrig blir tråkigt. Trots att det är en hel del personer som historien handlar om så blir det aldrig svårt att följa dem och Birgittas briljanta sätt att beskriva personer och miljöer är helt magiskt.  
" Toktanten står på sin altan, helt klädd i vitt, endast hennes kolsvarta hår bryter mot allt det ljusa. Hon har mängder med levande ljus omkring sig, både i ljuslyktor och i stora kandelabrar, i övrigt är husets lampor släckta" S.351
Det enda jag möjligtvis kunde känna som mindre bra, var att ett tag stod det och stampade lite och att det blev lite stiltje i framåtdrivande, men det var så kort stund så det störde knappt mig.
Så jag säger bara vill du läsa en annorlunda psykologisk thriller med inslag av humor och ett stänk av feelgood så tycker jag på det bestämdaste att du ska läsa TOKTANTEN. 

Ett extra plus tycker jag kartorna är över grannarnas hus!

Handling 
Äntligen har semestern börjat och Lena och Fredrik är tillbaka i sommarhuset, glada att få lämna vardagslivet i Paris. De har sett fram emot att ha familjen samlad, grilla tillsammans på kvällarna, träffa grannar på ett glas vin eller två och njuta av västkustens salta stänk.
Men det blir inte så.
De har fått en ny granne, och hon tycks vilja göra allt för att förstöra deras idyll. Plötsligt är det inte längre självklart var tomtgränsen går eller vilka stigar till stranden som är tillåtna att promenera på. Frågorna bland grannarna hopar sig. Vad hände egentligen med Maria och Peters lilla hund? Varför går den nya grannen alltid runt med en stor skruvmejsel i handen? Och vad är det för märkliga ramsor hon mumlar på?
Plötsligt är dörrar stängda och folk ser sig om över axeln. Den hotfulla stämningen förvärras och till sist är alla i Lövudden indragna i ett drama som ingen vet slutet på…
Tack Birgitta och Bokfabriken för att jag fick möjligheten att läsa den här boken.

Författare: Birgitta Bergin 
Titlel: Toktanten
Utgiven av: Bokfabriken
ISBN9789176298749
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus
Lyssna: Storytel - uppläsare Maria Lyckov

Läs fler bokbloggar.se


1 kommentar: