lördag 20 april 2019

Aldrig vid din sida - Märta Holmerin

Vill du läsa en stillsam och inte så brutal deckare, ja, nästan en feelgood deckare, då ska du läsa Aldrig vid din sida. Det här är andra boken jag läser i min påskläsutmaning hos Eggetbok - Mias bokhörna =) 

Tack Märta för boken och att jag fick chans att läsa den ser fram emot att läsa resten av dina böcker

Märta skriver den här berättelsen i ett lugnt tempo utan massa blodiga och råa scener. Ändå inträffar en hel del mord men historien blir trots det oråa och oblodiga inte tråkig på något sätt. Julia och hennes moster är två karaktärer som ger lite krydda till polisernas annars ganska platta gestalter. Det är ganska många personer och relationer att hålla ordning på och i början tyckte jag nog att det blev lite rörigt men ju längre jag läste desto lättare blev det.

Jag har även lyssnat på boken och för mig så blev det inte bra då jag inte tycker att uppläsaren Karin Mannerström lyckas med uppläsningen. Den känns stolpig och förstör berättelsen. Så jag rekommenderar dig att läsa boken för att få ut den fina stämningen som finns men som försvinner i uppläsningen. 
En lättläst och lagom med spänning och dessutom är den faktiskt lite underhållande.Handling
Det förflutna hinner ikapp...
En äldre dam hittas mördad på en kyrkogård på Gotland under Stockholmsveckan då poliserna har fullt upp med festande ungdomar och semestrande turister. Den döda kvinnan ingår i en turistgrupp av pensionärer som är på rundtur på ön. Med i gruppen finns även Julia och hennes moster, den kedjerökande kriminologiprofessorn Margareta Drake.

Den karriärsinriktade Kriminalkommissarien Alexander Malmsten har kommit till Gotland från Stockholm för att bistå lokalpolisen under sommaren. Han tar sig an fallet med den mördade kvinnan och blir måttligt förtjust när han inser att ett av vittnena är professor Drake. Ännu mer motstånd finner Alex hos Julia, som både irriterar och intresserar honom.

En mörk historia som har sin början för trettio år sedan börjar nystas upp, samtidigt som nutiden ger Alex, Julia och Margareta mer problem än de väntat sig.
Om missförstånd, svek och dold historia.


Författare: Märta Holmerin

Titlel: Aldrig vid din sida
Utgiven av: Egen utgivning
ISBN9789198121728
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Storytel

Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar