tisdag 23 april 2019

Öga för öga, tand för tand - Mats Ahlstedt

Tack Bokfabriken för recex.
Det här är andra boken om Ella Werner, hon är gärningsmannaprofilerare. Det är en fristående bok men jag tycker att du bör läsa dem i rätt ordning. Det handlar trots allt också om karaktärernas privatliv. Första boken tyckte jag saknade driv och tempo men nu har Mats åstadkommit precis raka motsatsen, det är fullt ös från start till mål. 

Ja, allt har förbättrats, tempot, handlingen och till och med personerna har vuxit till sig och blivit mycket bra karaktärer. 
De korta kapitlen avslutas ofta med en slags cliffhanger vilket gör att man har svårt att lägga ifrån sig boken man vill bara läsa en sida till och en till... En rapp bladvändare, en deckare som inte går att lägga ifrån sig och jag läste den nonstop.
Det är trevligt när storyn tar olika vändningar och när man inte kan förutspå slutet, så är det verkligen med den här psykologiska thrillern. 
Den här boken ingår i min påskutmaning hos eggetbok att läsa flest sidor =) 

Handling
Jag vet vem som gjorde det. / L
När Ella Werner, gärningsmannaprofilerare vid Göteborgspolisen, får ett brev undertecknat med endast bokstaven L återkommer hennes mardrömmar om maken och advokaten Leonard, som omkom strax efter en rättegång om grov mordbrand och illegalt spel.
Samtidigt begås en rad spektakulära mord vars tillvägagångssätt gör att polisen misstänker att terrorister ligger bakom. Ella börjar i hemlighet gräva i den gamla rättegången och upptäcker att det finns kopplingar till morden. När ingen annan vill se sambandet agerar hon på egen hand för att en gång för alla göra upp med det förflutna med sitt eget liv som insats.
Öga för öga, tand för tand är en psykologisk thriller som tar pulsen på ett samhälle i sönderfall, genomsyrat av makthunger och girighet. Boken är en fristående fortsättning på När inget annat återstår läs min recension om första delen
Del 1 

Författare: Mats Ahlstedt
Titlel: Öga för öga, tand för tand 
Utgiven av:Bokfabriken
ISBN9789176293546
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus
Lyssna
Storytel

Läs fler bokbloggar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar