tisdag 9 april 2019

När inget annat återstår - Mats Ahlstedt

Tack till Bokfabriken för rec.ex
Den här bokens historia föll mig inte i smaken, dock har den bra karaktärer, men jag fastnar inte för storyn. Den blir ganska platt och rätt förutsägbar trots att ämnet är väldigt intressant och intrigen skulle kunna bli så mycket mer spännande. Nej, den lyfter inte tillräckligt för min smak. Ja, en bladvändare är den med korta och snabba kapitel, så en dag på stranden är den absolut helt Ok.
Tråkigt att behöva konstatera att denna bok inte tillhör hans bättre.Jag har läst hans tidigare böcker om Fatima Wallinder, och jag tyckter att de är så mycket bättre. 
Jag hoppas att bok nummer två i serien blir bättre för jag kommer givetvis att ge den ytterligare en chans.Handling

Ella Werner är ny profilerare vid Göteborgspolisen. Som första fall får hon ta sig an mordet på en ung man. Ledtrådarna för henne ut till ett ensligt beläget hus på Brännö utanför Göteborg där den excentriske forskaren Egon Guthlin bor.

Egon har utvecklat en banbrytande substans som kan rädda miljoner människor från Alzheimers. Testerna är ytterst lovande, men Egon plågas fortfarande av minnet efter ett misslyckat experiment flera år tidigare. Resultatet den gången var skrämmande. När Egon till slut hittar orsaken är den långt värre än han någonsin kunnat ana.

Sent en kväll får Egons brorsdotter Sandra besök av en ung man som påstår sig vara hennes kusin. Han verkar rädd och vädjar till henne om att släppa in honom, men hon vågar inte öppna dörren.

Sandra kan inte släppa tanken på att hennes farbror kan ha haft en för henne okänd son. För att få reda på hur det förhåller sig söker hon upp honom i hans hem. Men det förflutna kastar mörka skuggor över såväl henne som Egon. Vem ljuger och vem talar sanning? Vad är det mer för hemligheter som Egon bär på? Snart inser Sandra att hennes liv är i fara.

När inget annat återstår är en psykologisk thriller om hur girighet och maktbegär kan förvandlas till ren ondska och vilka konsekvenser våra livsval kan få.Författare: Mats Ahlstedt
Titlel: När inget annat återstår
Utgiven av:Bokfabriken
ISBN9789176291603
Betyg: 2 🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus
Lyssna
Storytel

Läs fler bokbloggar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar