tisdag 19 februari 2019

Den bortglömda rosenträdgården - Marita Conlon-McKenna

Jag brukar oftast gilla feelgood och när jag hittade boken ”Den bortglömda rosenträdgården” av Marita Conlon-McKenna, en författare  som jag inte läst tidigare, kände jag att det här kommer bli en mysig stund. 

Men se så fel jag hade. Visst började den lovande och visst finns det charmiga bitar i storyn men ack så förutsägbar den var. Istället för som jag oftast känner när jag läser en bra feelgoddroman, att jag inte vill att boken ska ta slut, så var min känsla bara, nej nu vill jag byta bok.

Dock tog jag mig igenom den men den kommer inte att lämna något större avtryck hos mig.
Språket är ganska pratigt och till och med ganska fånigt ibland då upprepningarna duggar tätt, Det blir lite för mycket av, "skrockade han", "skrattade hon", "fnissade hon" : De härliga beskrivningarna av den irländska landsbygden tilltalar mig och jag kan se många av de platser som beskrivs och det är i alla falla ett plus.
Ja, jag blev mest uttråkad av boken och ibland blev jag lite irriterad, dels på personerna i boken och på språket men även på en del saker jag inte får ihop. Har man dåligt med pengar, kan man inte ha en trädgårdsmästare anställd, man svänger inte ihop en ”liten” fest för 75 gäster eller bygger om det lilla huset på gården…i alla fall inte i min värd.Handling
Den glömda rosenträdgården utspelar sig huvudsakligen på den irländska landsbygden. Molly Hennessy lämnas ensam när hennes make David oväntat dör i hjärtinfarkt. Deras hus, Mossbawn House, i byn Kilfinn är charmigt men befinner sig till stora delar i förfall. Det är för stort för henne nu när barnen är utflugna och det bara är hon och hunden kvar. På ägorna i närheten hittar hon en gammal förfallen rosenträdgård och hon kan inte släppa tanken på att försöka rusta upp och återställa den. Till Mollys förskräckelse hör banken av sig och vill att hon betalar av lånen på huset. Hur ska hon lösa det, hon har inget jobb och inga pengar.  Måste hon sälja huset och flytta till något mindre?

Till sin hjälp kommer oväntat hennes systerdottern Kim, som efter att ha förlorat jobb, pojkvän och bostad tillfälligt flyttar ut till mostern på landsbygden. Har hon måhända en lösning? 


ISBNISBN: 978-91-1-305833-7
Betyg: 2 🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus

Läs fler bokbloggar.se

chi-nese.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar