tisdag 5 februari 2019

En andra chans - Jojo Moyes


Tredje uppföljaren i serien om Louisa Clark, där hon åker till New York, för att börja ett nytt liv, samtidigt som hon och Ambulans-Sam försöker hålla sitt distansförhållande levande.

Lou har fått ett jobb som allt i allo till den superrika Leonard Gopniks och hans mycket yngre andra hustru Agnes. Lou är fast besluten att få ut mesta möjliga av upplevelsen, och kastar sig in i sitt jobb och New Yorks jetset liv. Helt plötsligt utan att förstått hur det gått till, umgås hon med New Yorks absoluta societet, där hon träffar Joshua Ryan, en man som får hennes minnen från det förflutna att komma upp till ytan.

Lou försöker balansera de båda världar hon för tillfället befinner sig i och dessutom måste hon bevara en del hemligheter, inte bara sina egna utan andras som kan komma att orsaka katastrofala förändringar i hennes liv. 

I den här avslutande delen ska allt knytas ihop och Lou blir äntligen den hon är menad att vara. Det är Lous historia som nu blir berättad och Will nämns bara i förbifarten.

Jag hade så stora förhoppningar om boken men tyvärr tycker jag inte att den nådde hela vägen fram. Den är ganska förutsägbar och rätt så babblig. Jag känner inte alls samma underfundigheter i den här storyn som de två tidigare och den känns väldigt ytlig.

Det är i alla fall riktigt trevligt att en en gång få träffa alla härliga karaktärer och även en del nya. Moyes är oerhört skicklig på att bygga miljöbeskrivningar, New York blir levande och beskrivningarna av Louisas kläder kan jag se framför mig som bilder. Det är ett stort plus. De blir som mina vänner också, på riktigt. Författare: Jojo Moyes
Titlel: En andra chans
Utgiven av: Printz Publishing 
Betyg: 3 🌟🌟🌟
ISBN 9789177710370
Finns att köpa 
Bokus  
Adlibris
Lyssna på  
Storytel
bokbloggar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar