söndag 10 februari 2019

Skön feelgoodbok - Drömmen runt hörnet - Lucy Dillon

Lucy Dillons åttonde bok, ”Drömmen runt hörnet”  på svenska är en varm feelgoodroman, med de givna ingredienser för en feelgoodbok, kärlek, vänskap och hundar. 
Jag har läst alla Lucys böcker som är översatta till svenska, dock är den här inte en av hennes bästa enligt mitt tycke. Den är en ganska tunn story och mer förutsägbar än de andra.
Ändå sitter jag och ler och nickar instämmande, så trots allt har den det där jag gärna vill ha när jag läser en feelgoodroman.
För mig måste in god feelgoodbok innehålla:
  • intressanta karaktärer,
  • en historia som har ett innehåll
  • det ska finnas skratt 
  • det får gärna finnas problem, men inte för mycket 
  • inte för gullig men gärna lite lagom söt 
  • den ska ge mig lugn och välbehag 
Van Gogh Vetefält

Recension
Lorna har sökt sig tillbaka till Longhampton för att förverkliga en dröm. Hon har köpt ett konstgalleri som har potential men det kommer att krävas ett hårt arbete och kämparglöd.  
På de vita väggarna hänger fårhuvuden, tavlor med odefinierbara motiv men också andra suspekta hantverk som sneda keramikmuggar och konstiga virkade objekt som föreställer...vad då?
När hon börjar se nyktert på sitt köp får hon rysningar och kalla kårar. Det är inte mycket som påminner om det magiska konstgalleri hon minns från sin barndom. 
Dock har hon stora planer för galleriet, men det visar sig snart vara svårt att få traktens konstnärer att samarbeta.

Lorana jobbar som volonär och får genom en gammal dams bortgång vårdnaden om en ängslig liten tax, Rudy. Hon har har med sig en del i bagaget och vet hur det känns att förlora den man älskar och beslutar sig att ge Rudy en chans. 

Kommunen tar kontakt med henne och ger henne ett uppdrag, ett årligt kulturellt event ska planeras och de önskar att hon snabbt ska komma upp med en idé på något som engagerar hela staden. 
Men hur ska det gå till?
Lorna börjar undersöka vilka lokala förmågor som finns, och då hittar hon en finurligt och underfundiga gammal dam, en riktig konstnär med hög integritet, hur ska hon närma sig henne?
Dagens affirmation 
När någon ger mig en komplimang säger jag tack och håller med
Pixers.se

Författare: Lucy Dillon
Utgiven avForum
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos

Lyssna 
Storytel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar