onsdag 6 februari 2019

Problemet med får och getter - Joanna Cannons


 
Jag blev så glad när jag hade turen att vinna Joanna Cannons debutroman med den helt annorlunda titeln Problemet med får och getter. Jag googlade lite och läste många positiva recensioner och hejarop till denna bok, jag var verkligen peppad.
Tyvärr måste jag erkänna att den inte tillhör en av mina favoriter.
Nåja, det finns dock en del charm och godbitar i boken, den har en stor dos av finurlig humor och personerna beskrivs mycket trovärdig och karaktärerna är en samling udda individer. Men för mig kändes det inte riktigt som den lyfte. Men helt klart läsvärd.Hela handlingen utspelar sig på en återvändsgata i en förort i East Midlands, England, 1976. Det är en extrem varm sommar.
Vi rör oss bland grannarna på The Avenue under några sommarveckor när mrs Creasy försvinner spårlöst.

Den livfulla Grace och den tystlåtna, tankfulla Tilly bestämmer sig för att ta reda på sanningen om det mystiska försvinnandet och till en början inspireras de av den lokala kyrkoherden, de ska först leta efter Gud, för han har svaren.  De och knackar på hos alla grannar på jakt efter gud för om de hittar gud så kommer de att hitta mrs Creasy resonerar de. Tjejerna går in och ut i de olika husen för att få veta mer om grannarna och för att förhoppningsvis få reda på vad som hänt mrs Creasy.

Barnens detektivarbete varvas med episoder från vart och ett av husen på gatan. Det florerar extremt många rykten och hemligheter på gatan och vad som är sant eller inte är helt omöjligt att räkna ut. Ett svar är dock återkommande från gatans innevånare: 
-Jag har inte sagt något.


Tack lbforlag
Författare: Joanna Cannon
Titlel: Problemet med får och getter
Utgiven av:  Louise Bäckelin förlag
ISBN:9789188447074
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  
Adlibris
Fler recensioner hittar du hos bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar