söndag 17 februari 2019

Sigrids hemlighet - Karin Wahlberg

Läsordningen 

Del två i den historiska bokserien " Släkten" är Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg

Släkten är en stafettbokserie som skapats av bokförlaget Historiska Media och alla medverkande författarna är kvinnor. Hittills finns det 10 och den 11 boken kommer under 2019

Det var med höga förväntningar jag kastade mig in i boken, dels för jag tyckte att del 1 Blandat blod var väldigt bra, med även för att jag verkligen gillar Karin Wahlströms sätt att skriva.
Jag gillar de trovärdiga miljöskildringarna och språket som känns Karin skriver verklighetstroget och för det mesta medryckande, men jag kan känna att historien ibland står och stampar lite och den har inte riktigt det drivet framåt som jag hade önskat.
 Dock är det en trevlig historisk roman om livet kring Mälaren på 1000-talet e Kr på tröskeln mellan vikingatid och medeltid.


Handling
Sigrids hemlighet är en historia som utspelar sig i början av 1000-talet i och omkring Sigtuna. Det är en gripande skildring om den unga Sigrid och hennes uppväxt och om kärleken mellan henne, hennes föräldrar och syskon.

Alrik Gårdske, hans kloka hustru Bothild samt barnen Sigrid, Östen och den lille nyfödde Säbjörn bor på en storgård där de har trälar och trälinnor. Alrik är ofta ute på krigståg och då sköter Bothild gården med fast hand.

Berättelsen är uppbyggd kring den unga Sigrid och hennes familj. Sigrid bär på en hemlighet. Det som hände förändrade Sigrids liv i grunden. Hennes liv kommer sedan att delas in i det som hände före och det som kom efter det hemska.


Författare: Karin Wahlberg
Titlel: Sigrids hemlighet
Utgiven av: Historiskamedia
ISBN9789175453750
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Läs fler bokbloggar.se
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar