onsdag 27 februari 2019

Hälsorevolutionen - Maria Borelius

I boken ställer Maria frågorna:
Vad är det som gör att kroppen får inflammationer och varför och ökar/ minskar de beroende på vad vi äter? Kan man minimera inflammationerna med hjälp av förändringar i vår kost? Om du är nyfiken på hur din kost kan påverka ditt mående och din hälsa så är den här boken ett MÅSTE, läs den!


Tack till Harpercollins nordic för recensionsex. 

Mina egna tankar om boken
När jag väl började att läsa så försvann allt annat runt omking mig. Jag blev så uppslukad av den så jag glömde tom att dricka mitt kaffe... Maria berättar så fängslande om sin livsresa och det är en fascinerande berättelsen om hennes kunskapsresa, om hur en antiinflammatorisk livsstil kan få dig att må så mycket bättre.

I boken beskrivs det hur man med förhållandevis enkla medel kan förändra sin livsstil till det bättre. Jag har fått många aha-upplevelser, recept, enkla kurer som jag kan göra, men inte minst bra tips som hjälper mig att börja förändra mitt liv, min kost och min träning.

Eftersom jag har fibromyalgi så griper jag alla halmstrån och då jag redan har börjat att förändra min kost under det senaste året, (jag har uteslutit gluten, dragit ner på socker och minskat drastiskt på kaffe och alkohol). och märkt en stor skillnad på mitt mående så tänker jag precis som Maria, att ta ett litet steg i taget är en bra start, kanske blir det en total förändring på sikt vem vet?
Vad handlar då boken om?

Maria Borelius, prisbelönt vetenskapsjournalist och författare, var 52 år när hon började känna sig gammal, trött, nedstämd och sliten. Hon hade ryggont, klimakteriebesvär och en känsla av att livet snabbt var på väg utför. Det blev början på en fyra år lång undersökande resa där hon sakta men säkert upptäckte en helt ny livsstil – den antiinflammatoriska – som kom att förändra hennes liv.Hon började pussla ihop ny kunskap och reste jorden runt för att träffa forskare, gurus och fitnessspecialister för att få förståelse för hur inflammation verkar ligga bakom både åldrande och våra vanligaste folksjukdomar som fetma, diabetes, hjärt-kärlsjukdom, cancer och psykisk ohälsa. Ny forskning visar att inflammation får kroppen att åldras i förtid, men också vilka möjligheter som finns att motverka inflammation med mat, träning, yoga och naturupplevelser.


Nyfiken på boken och vill läsa mer så hittar du smakprov ur boken på  google.se/booksid

Jag har både lyssnat och läst boken och rekommendera dig att läsa den, då jag ofta ville gå tillbaka till saker som fångade mig och givetvis för alla recept och kurer som är bra att ha tillhands när man vill testa dem.

Exempel på recept i boken:
 • Antiinflammatorisk sås - med pesto, med dill och kapris, 
 • Läkande vatten 
 • Teer
 • Jessikas pannkakor
 • Bröd med frön och nötter
Exempel på vad du bör undvika:
 • Pasta
 • Mjölkprodukter
 • Godis
 • Och mycket mer
  Från boken sid 280
Författare: Maria Borelius
Titlel: Hälsorevolutionen 
Utgiven av: 
Harpercollins nordic 
ISBN9789150930863
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Lyssna 
Storytel
Fler bloggar om boken
bokbloggar.se
*Nominerad till Publishingpriset 2018 för bästa fackbok
*Vinnare av Stora ToppHälsapriset 2018
*Utsedd till Årets hälsohjälte av 1,6 miljonersklubben! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar