fredag 8 februari 2019

Blandat blod - Katarina Mazetti

Jag är en historieälskare av stora mått, särskilt när det kommer till romaner, jag tror aldrig att jag kan få nog! Nu ska jag äntligen ta tag i en serie som fått ligga på hold ett tag...men ÄNTLIGEN.

Snacka om rivstart, Katarina Mazetti lägger ribban högt med boken "Blandat blod" och nu är förväntningarna på resten av serien enorm.
Serien är författarstafett, en bokserie som skapats av bokförlaget Historiska Media och alla medverkande författarna är kvinnor. Släkten är ett skönlitterärt serieverk om Sveriges historia. Det är en fiktiv släkts historia från vikingatid till våra dagar där kvinnliga huvudpersoner står i centrum. 
Vi bjuds på ett bra tempo och härliga personskildringar och personporträtt. Här finns den argsinte och rödbrusige Säbjörn, völvan Arnlög som kan tala både med fåglar samt den försupne Storkö-drotten.
Gudinnan Freja. Foto: Detalj ur "Freja" av Johan Egerkrans.

Recension
En bitande kall vinternatt försvinner Alfdis utan förklaring. Stormen tjuter runt knuten när hon stänger dörren bakom sig. Kvar hemma på gården på Möckelön väntar maken Säbjörn och de två små sönerna, Svarte och Kåre. Alfdis är som uppslukad av jorden och ingen vet vart hon har tagit vägen. Mysteriet med moderns försvinnande vilar som en förbannelse över gården. 
Historien tar oss vidare på en färd genom en av de mest mytomspunna perioderna i svensk historia, vikingatiden.


Vi får följa bröderna som växer upp med sin far och mostern Arnlög, en beryktad völva som kan tala med fåglar. Bröderna har svårt att hålla sams och de söker äventyret och lockas av plundringståg och handelsfärder över haven. 

På en marknad i Könugård möter Svarte den vackra sidenhandlardottern Milka och två små flickor, Guldfisken och Lilla Grytan, som Milka fått i present av sin far, han låter dem följa med handelsmännen tillbaka till Norden.Dessa flickor kommer att spela en central roll i historien och jag gillar dem mycket.Bild från Historiska media

I serien finns det nu 10 böcker, de ska läsas i ordning. Vill du läsa mer om vad alla böcker handlar om så hittar du bra information hos Historiska Media.


1 Katarina Mazetti - Blandat blod
2 Karin Wahlberg - Sigrids hemlighet
3 Catharina Ingelman-Sundberg - Tempelbranden
4 Maria Gustavsdotter - Helenas hämnd
5 Ingrid Kampås - Drottningkronan
6 Elisabet Nemert - Ringens gåta
7 Ewa Klingberg - Stenhuggarens dotter
8 Elvira Birgitta Holm - Falkens döttrar
9 Agneta Arnesson Westerdahl -  Skuggornas tid
10 Elisabeth Östnäs - Midsommarbrud
11 Johanna Nilsson - Skärvornas drottning utkommer september 2019

Dagens tänkvärda citat
”Ingen kan gå tillbaka och starta en ny början, men alla kan börja idag och skapa ett nytt slut.”
-Maria Robinson-


Författare: Katarina Mazetti 
Titlel: Blandat blod - serien Släkten
Utgiven av: Historiska Media
ISBN: 9789185873692
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus
Adlibris
Historiska Media

Lyssna 
Storytel

Flera bloggar om den här boken hittar du hos bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar