måndag 4 februari 2019

Elegant crime - ett litet snedsprång - Denise Rudberg


Bok 1 Ett litet snedsprång

Denise skriver sina böcker om Marianne Jidhoff 55 år och nybliven änka. Hennes make Hans  var vid sin död en hyllad riksåklagare, det sas att han var en rättvisans tjänare. Men sin fru var han notoriskt otrogen mot. Trots detta stannade Marianne kvar i hemmafrulivet trots att hon själv var utbildad åklagare
Efter Hans död ber Olle Lundqvist, chefsåklagaren att Marianne ska återvända till åklagarmyndigheten. Där har man upptäckt problem med läckor och de behöver någon som de kan lita på och som har stor erfarenhet. Mariannes beslutsamhet att tacka ja, ger hennes nuvarande och ganska tråkiga liv nya dimensioner.Marianne har en tajt relation till sin pappa Harry och till sina vuxna barn, Nina, Sigrid och Peder och de gläds åt att mamma får komma ut i ljuset igen.

Brottet visar sig ha kopplingar till en märklig och sluten verksamhet som drivs i det tysta. En verksamhet dit bara de som är beredda att betala dyrt för sig har tillträde och får leva ut sina allra hemligaste fantasier.

Men återkomsten blir mer abrupt än hon kunde tänka sig, hon kastas genast in i ett fall. Christoph Turin har blivit brutalt överkörd av en bil, och det visar sig vara mord. 
Olle sätter ihop ett specialteam som ska jobba med Marianne. Torsten Ehn på Rikskrim och hans helt nya kollega Augustin Madrid blir hennes närmsta medarbetare.

Parallellt får vi följa Paula Steen, en uttråkad hemmafru som lever i ett dåligt äktenskap med Jens. Hon börjar få obehagliga SMS av en anonym avsändare och misstänker snart att hon är bevakad av någon okänd person.Elegant crime är kriminalhistorier i överklassmiljö som skapar en spännande historia ,där  makt, pengar, flärd och dekadens tillhör de givna ingredienserna.
Jag gillar den här serien då det är trevliga spänningsromaner utan otäcka beskrivningar av de bestialiska morden. Denise skriver med ett charmigt språk som även lockar till många goda skratt, och jag hoppas på många fler böcker om den underbara Marianne som älskar att smygröka, ätas god choklad och motionera med motta.

Rekommenderas att läsas i rätt ordning då man får följa alla härliga karaktärer.
  1. Ett litet snedsprång
  2. Två gånger är en vana
  3. Bara tre kan leka så
  4. Mellan fyra ögon
  5. När klockan slår fem
  6. På sex meters djup
  7. De sju som såg
  8. Åtta steg bakom
Utgiven av: Norstedts
ISBN 9789175036014
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns att köpa 
Bokus
Adlibris
Lyssna på
Storytel
Läs fler Bokbloggar 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar