tisdag 19 april 2022

Svärmor - Johan Elfner

Livet leker för det förälskade paret Tess och Magnus som startar en konferensverksamhet som går galant. De blir omtalade och pengarna rullar in. Fram tills corona sätter stopp för verksamheten: plötsligt har de skulder. Kanske kan Magnus stenrika mamma Margareta hjälpa dem med ett lån? Men nej, snålare människa finns inte. Dessutom avskyr hon sin svärdotter. Ett sista försök ska göras på svärmors 85-årsdag. Men Tess blir smittad med corona. Ska hon ändå besöka sin svärmor, tro?

Härifrån följer en händelseutveckling där hemligheter avslöjas och nya tillkommer. Vems sida ska Magnus välja? Hur är Berggren, Margaretas sedan länge alltiallo, egentligen inblandad? Och när poliskommissarie Haddock börjar nysta ställs allt på sin spets. 
Svärmor är en rolig, snabb och bitsk historia med färgstarka karaktärer. En underhållande bok som ställer en del moraliska frågor. Man kan nog kalla den för en elak och humoristisk feelgood.
En bok jag fastnade i direkt. Den berättas på ett charmigt sätt med glimten i ögat och man får sig många goa skratt. 
Johan har fångat många härliga karaktärer och beskriver dem på ett filmiskt sätt så jag verkligen kan se dem framför mig. 
Bra tempo och ett språk som har det rätta drivet för den här historien och dessutom bjuds vi på en och annan twist. Me like!

Titel: Svärmor
Författare: Johan Elfner
Ljudbok: Marie Oliv
Förlag: ordalaget.se
Omdöme: 4 👀👀👀👀


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar