fredag 15 april 2022

En ateljé i Paris - Guillamume MussoPolisen Madeline har rest från London till Paris för att få lite tid för sig själv och i lugn och ro tänka över sitt liv. På grund av en dubbelbokning blir hon dock tvungen att dela den ateljé som hon hyrt i hjärtat av Paris med författaren Gaspard, som kommit från USA för att skriva ostört.
Atetelén har tillhört den mytomspunne konstnären Sean Lorenz, och är forfarande fylld av hans passion för ljus och färg. Men Lorenz sista tid i livet präglades av sorg efter att hans lille son mördats. Både Madeline och Gaspard blir besatta av konstnärens öde och bestämmer sig för att spåra upp de tre tavlor han påstås ha målat strax före sin död.

De inser snart att den nyckfulle konstnären bär på en fruktansvärd hemlighet och i sökandet efter sanningen kommer Madeline och Gaspard att tvingas möta sina egna demoner ...Suveränt bra från start till mål. Man blir aldrig besviken på en bok skriven av en av mina nya favoritförfattare Guillamume Musso.
Boken är tät, smart och riktigt spännande. Bra karaktärer härliga miljöer och ett bra driv. Vad mer kan man begära. Jag har växlat mellan att läsa och lyssna och Jonas Malmsjö är lysande.


Tidigare böcker av författaren


  

Titel: En ateljé i Paris
Författare:  Guillaume Musso
Utgiven av: Bokförlaget nona
Betyg: 5 💜💜💜💜💜
Ljudbok: Jonas Malmsjö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar