torsdag 14 april 2022

Den sista middagen - Anna.E.Wahlgren
DÅ. De gamla vännernas tradition håller i sig, fem år efter studenten ses de fortfarande över en middag på den grekiska restaurangen Christos varje fredag. En het julikväll är stämningen på topp, men under ytan sjuder irritationen och efterfesten hemma hos William slutar på värsta tänkbara sätt.

NU. Det är tio år sedan Sophie träffade de andra när en inbjudan till middag hemma hos Ava dimper ner på hallgolvet. Varför vill hon samla gänget igen och riva upp gamla sår? Trots sin motvilja att återvända kan Sophie inte motstå lockelsen i att en gång för alla få reda på sanningen om det som hände William.
Vilken makalös psykologisk spänningsroman. En berättelsen om saker som legat i dvala länge om gamla relationer och invanda roller. 
Ett långsamt berättande som på ett nervkittlande sätt för storyn framåt. Många gånger under min läsning luras jag när historien tar en ny vändning. Lite som en katt och råtta lek.
Vem talar sanning och vem kan man lite på. 
En bok med dramatik och psykologiska intriger där inget verkar vara som man tror, definitivt inte förutsägbar. En bladvändare. 

Tack för recex.

Läs även Annas bok Fristad som även den håller hög klass. Läs mina tankar i ett tidigare inlägg. Bokprataren: Fristad - Anna E Wahlgren


Titel: Den sista middagen
Författare: Anna.E.Wahlgren
Ljudbok: Nina Haber
Omdöme: 💙💙💙💙

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar