fredag 15 april 2022

Att fejka en bestseller - Anneli Fichtelius


Vanna Carlsson har en dröm: ett liv som författare. Så snart hon får en egen stund mellan jobb, hushållsarbete, läxläsning, det knakande äktenskapet, och oron för sin demenssjuka mamma, rymmer hon in i sin skrivbubbla. Trots ständiga refuseringar är hon övertygad om att succéromanen finns någonstans i henne.

Till slut griper Vanna efter ett sista halmstrå, en skrivkurs på ett idylliskt gammalt sanatorium vid vattnet i Roslagen. Där möter hon den glamourösa och excentriska förläggaren Julia som ger henne nytt hopp. Kan Julia vara svaret på Vannas böner?

Tillsammans ger de sig ut på en annorlunda, aningen krokig, resa mot Vannas debutroman. Boken blir en enorm framgång, får glödande recensioner och belönas med ett åtråvärt pris. Uppföljaren är redan på gång, champagnen flödar, signeringseventen duggar tätt, och Vanna minglar plötsligt med kultureliten. Framtiden ser ljus ut, trots Vannas betänkligheter gällande hur hennes roman blivit till, något bara hon och Julia känner till sanningen om. Men i takt med att karusellen snurrar allt fortare blandas glamouren med hot och utpressning och allt förvandlas till en mardröm. Vad kommer att hända om den mörka hemligheten bakom Vannas bestseller avslöjas?

En bok där man får allt man vill ha och lite till. En feelgood som innehåller allt från att vilja förverkliga sig själv och nå sin dröm till spännande intriger, hemligheter, charm och oväntade  vändningar. Men även ett djupare allvar om hur det är att hantera demens. 
Annelie har ett härligt sätt att beskriva sina karaktärer på. De blir levande individer som man både älskar och hatar. 

Tack för recensionsex.
Författare: Anneli Fichtelius
Titel: Att fejka en bestseller 
Förlag: Lind & Co 
Omdöme: 💪💪💪💪
Storytel - Charlotta Jonsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar