lördag 30 april 2022

Den glömda kokboken - Christoffer Holst

Smakrik feelgoodroman om familjehemligheter och nya chanser. Max Nyström är en hyllad restaurangkritiker, men ingen vet att han fått sparken från tidningen han jobbar på, och dessutom tvingats flytta in i sin mosters ateljé. Max nyfikenhet väcks när han hittar en gammal receptsamling i ateljéns bokhylla, skriven av hans egen mamma. Hon som försvann spårlöst för över trettio år sedan. I slutet av 80-talet lämnar unga Kicki Nyström Västervik för storstaden. Hon har fått jobb på bistron Lilla Champen, och njuter av att vara en del av storstadens vimmel. Men underbart är kort, och livet tar snart en oväntad vändning. Samtidigt som Max börjar söka efter sin försvunna mamma lär han känna servitrisen Olga. Tillsammans börjar de nysta i mysteriet, men vägen till sanningen blir både snårig och känslosam.En feelgood som är mysig och väldigt charmig och som har alla de rätta elementen. Familjehemligheter, kärlek och förvecklingar men inte minst ett gott slut. Jag gillar att den dessutom har ett djupare budskap och tar upp ett så pass allvarligt problem som missbruk.
Jag har tidigare läst boken "Solsken och parmesan" och gillade den skarpt men den här är enligt mig ett strå ännu bättre. 


Jag har sträckläst, lyssnat och sedan fortsatt att läsa. Det är nog det bästa betyg en bok kan få av mig. Totalt okontaktbar enligt min man.
Jag hoppas att det kommer en fortsättning.
Tack för recex.

Titel: Den glömda kokboken 
Författare: Christoffer Holst
Ljudbok: Anja Lundqvist
Förlag: Lovereads
Omdöme: 🍷🍷🍷🍷🍷

| Bokus  | Adlibris Bokhandel

2 kommentarer: