onsdag 19 januari 2022

Isbrytare - Kristina Ohlsson

 
Mina tankar
Isbrytare är en bok som jag sett fram emot att läsa eftersom jag fastade mycket för karaktärerna och Kristinas sätt att beskriva de karga miljöerna vid havet i del 1, Stormvakt.
Och inte blev jag besviken. Kristina kan på ett magiskt sätt dra mig in i den värld hon skriver om och det känns ibland som jag är med i boken och i deras liv. Det är rätt coolt, de har blivit mina vänner.

Som alltid tycker jag att Kristinas böcker är läsvärda. Hennes språk flyter på och hennes alltid så genomtänkta intriger får mig att längta efter nästa bok. 
Det här är en härlig mix av spänning, relationer, familjehemligheter och humor.

Och sa jag det? Kan man annat än älska August Strindberg? Vilken underbar karaktär.
Dock tycker jag nog att ettan är snäppet bättre. Den här kändes lite seg emellanåt. 
TIPS! Läs del 1 först för att lära känna karaktärerna.

Boken
Efter succéstarten med "Stormvakt" är Kristina Ohlsson tillbaka med sin andra Strindbergdeckare: "Isbrytare". Nu ligger vintern vit på Hovenäset och August är lyckligare än på länge. Hans butik, Strindbergs Second hand, går strålande och han är dessutom nyförälskad.

Men en iskall januarinatt skakas den paradisiska tillvaron av en brand som ödelägger två sjöbodar. Den ena är Augusts och den andra ägs av Axel Ehnbom, en äldre man som bott på Hovenäset i hela sitt liv. Kriminalinspektören Maria Martinsson sliter med utredningen som snabbt utvidgas till att även omfatta ett mord. Någon på Hovenäset ruvar på riktigt mörka hemligheter. Samtidigt närmar sig faran från ett helt annat håll. Snart går varken Maria eller August säker...


Författare: Kristina Ohlsson
Titel: Isbrytare 
Betyg: 4 📘📘📘📘 +
Ljudbok- Martin Wallström
Utgiven av: Bokförlaget Forum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar