söndag 30 januari 2022

Tre systrar - Heather Morris


Mina tankar  
Det här är en bok som ger mig olust, den får det att krypa i skinnet på mig. Kanske vetskapen om att den är baserad på en sann berättelse gör mig extra känslig.
Boken är otrolig välskriven och författaren har fångat karaktärer och miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är med i berättelsen. Allt från hur lukterna beskriv till miljöerna i lägren  etsar sig fast i mig. 
De tre systrarna kämpar för sin överlevnad och de måste uppvisa massor med mod men de måste även besegra hunger som nästan förgör dem, tortyr och smittsamma sjukdomar.
Men mitt i allt det mörka så finns känslan av hopp och kärlek genom hela boken vilket gör den här boken så bra.
Kanske den tappar lite av farten när den kommer till tredje delen och den gör att jag inte sätter fullpott på boken. Men en stark 4 blir det.


Boken
Ett löfte om att hålla ihop
En intensiv vilja att överleva

Från den internationellt bästsäljande författaren Heather Morris kommer den enastående avslutningen på Tatueraren i Auschwitz-trilogin.

Som barn ger Cibi, Magda och Livia ett löfte till sin far - att de ska hålla ihop oavsett vad som händer i livet. Flera år senare skickas 15-åriga Livia till Auschwitz och 19-åriga Cibi följer med henne, fast besluten att hålla sitt löfte och skydda sin syster, eller dö med henne. I deras hemstad i Slovakien håller sig 17-åriga Magda gömd från nazisterna men det tar inte lång tid förrän även hon tillfångatas och skickas till Auschwitz.

Återförenade i förintelselägret avger systrarna ett nytt löfte: att de ska klara sig levande genom det här. Deras kamp för överlevnad tar dem från Auschwitz fasor till en dödsmarsch genom det krigshärjade Europa, och så småningom hem till det nu kommuniststyrda Slovakien. Fast beslutna att börja om på nytt tar sig Cibi, Magda och Livia mot ett nytt mål: judarnas nya hemland Israel.

Titel: Tre systrar 
Författare: Heather Morris 
Omdöme: 💛💛💛💛 +

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar