söndag 23 januari 2022

Paddington ordnar allt & Mer om Paddington & En björn som heter Paddington - Michael Bond

  


Vilka ljuvliga små karameller!
Härliga kapitelböcker med lagom långa kapitel och med ett lätt språk
Vi bjuds på många kuliga bus som den lilla björnen hittar på.
Man kan inte annat än älska denna ljuvliga varelse.

Jag gillar de små svartvita illustrationerna av Peggy FortnumHandling 
Paddington klarar allt
Den lilla björnen Paddington bor hemma hos familjen Brown. Paddington älskar marmeladsmörgåsar och har en alldeles särskild förmåga att hamna i trubbel. Han vill gärna hjälpa till, men när han kommer med sin verktygslåda ställer han ofta till det ännu mer... Men som tur är brukar allting ändå lösa sig till sist!

Handling
Mer om Paddington 
Björnen Paddington blir en kändis när han fotograferar familjen Brown med en mycket gammal kamera. En affär i området ställer ut bilderna och de gör succé! Och det är ändå bara det första nya äventyret för vår favoritbjörn. Från väggar som ska tapetseras till mysterier som ska lösas: Paddington gör allt med samma nyfikenhet och goda humör! 

Handling
En Björn som heter Paddington
Björnen Paddington har rest hela vägen från Peru när familjen Brown träffar honom för första gången på järnvägsstationen Paddington i London. Efter det blir deras liv aldrig sig likt igen. Allt som händer blir nämligen något utöver det vanliga när Paddington har en björntass med i spelet.

Bild från modernista

MICHAEL BOND [1926-2017] var en engelsk barnboksförfattare. Hans böcker om björnen Paddington har älskats av generationer sedan den första gavs ut i slutet av femtiotalet. Böckerna har översatts till fler än 30 språk och sålt i över 30 miljoner exemplar världen över. Paddington har dessutom både filmatiserats och blivit tv-serie många gånger om.

Tack Modernista för recex 

Författare: Michael Bond
Titel: Paddington ordnar allt & Mer om Paddington & 
En björn som heter Paddington
Utgiven avModernista 
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  AdlibrisInga kommentarer:

Skicka en kommentar