tisdag 25 januari 2022

Alla blommor i Paris - Sarah Jio


Mina tankar
Det här är en bok som fångar mig från första sidan och jag släpper inte taget förrän jag kommit till sista sidan och sista punkten.
Hjälp vilken bra bok. Vi får följa två fängslande kvinnoöden i dåtid och nutid. De båda historierna är snyggt skrivna och vävs ihop på ett mycket bra sätt. Det hinns med en del tvister där såväl kärlek som sorg tar plats men även en del spänning, hopp och svek. 

Alla blommor i Paris är en gripande och vacker roman som rör sig mellan nutid och fyrtiotalets Frankrike, och som handlar om krigets mörker, föräldraskapets kamp och spirande förälskelse.
En stark berättelse som berörde mig mycket och som jag verkligen kan rekommendera. 


Boken
När amerikanska Caroline vaknar upp på ett sjukhus i Paris har hon få minnen av sitt förflutna. Först när hon skjutsas hem till sin lägenhet på Rue Cler inser hon att hon lever ett tillbakadraget och ensamt liv i den stora våningen. Hon tycker sig minnas en man och ett barn, men var är de?

Sextio år tidigare, i ett nazistockuperat Paris, försöker unga änkan Céline bygga upp ett liv för sig själv och sin dotter, samtidigt som hon jobbar i sin fars blomsterbutik. Men när en tysk officer får reda på hennes judiska arv kastas hon in i en livsfarlig lek. Och för att rädda sin dotter måste hon offra allt.

När Caroline hittar brev från Céline inser hon att den stora lägenheten döljer stora hemligheter. Kan hon nysta upp husets historia ? samtidigt som hon upptäcker sin egen?

Titel: Alla blommor i Paris
Författare: Sarah Jio
Omdöme: 4 🌸🌸🌸🌸

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar