söndag 30 januari 2022

Fridlysta Fridolf - Josefine Sandblom

Mina tankar 
Jag blev verkligen stormförtjust i del 1 i den här serien, Selektiva Selma vilket gjorde att jag hade höga förväntningar på uppföljaren.
Fridlysta Fridolf håller nästan samma klass. Precis som i del ett får vi en salig blandning av allvar, romantik, humor och ett rapp språk. 
Greppet från del ett finns kvar och förutom humorn finns det ett allvar och en djupare dimension, den berör ämnen som familjeproblem, ätproblematik och tillit.

Boken 
Selma vill väl, men ofta blir det på något märkligt sätt fel. Fast egentligen är det kanske mest när hennes man Fridolf lägger näsan i blöt? Ja, så är det nog.

När Eva-Lisa, som i många år längtat efter ett syskon till sin tonårsson, äntligen blir gravid igen överskuggas lyckan av ett svartsjukt ex som gör vad han kan och lite till för att förstöra idyllen. Selma och Fridolf tar det som sitt uppdrag att lösa problemet med det påstridiga exet. Vad lagen säger om tillvägagångssättet har de faktiskt inte tid att bry sig om.

Fridlysta Fridolf är den fristående fortsättningen på läsarfavoriten Selektiva Selma. Böckerna handlar om ett gift pensionärspar i Motala med ett alldeles särskilt sätt att handskas med omvärlden, och rekommenderas för läsare som älskade Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt, En man som heter Ove och Marian Keyes böcker.

Läs Selektiva Selma först för bästa behållnig

Mina tankar om  Selektiva Selma 

Tack för recensionsex

Titel: Fridlysta Fridolf
Författare: Josefine Sandblom 
Ljudbok: Maria Lyckow
Omdöme: 💖💖💖💖

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar