fredag 21 januari 2022

Selektiva Selma - Josefine Sandblom


Mina tankar

Det här är en bok helt i min smak. Den har ironi, humor, glädje och sorg i en enda salig kompott.
Rappa repliker, ett bra driv och en underhållande historia där jag vid flera tillfällen gapflabbade.
Men mitt i allt det komiska så finns det ett allvarsamt djup som får mig att känna mig lite sorgsen ibland. För mitt i Selmas arrogans så finns den lilla rädda och ömtåliga människan som inte vill att någon ska veta hur hon har det. 
ÄLSKAR den här boken, läs den om du vill må bra och skratta. Jag ser med glädje fram mot del 2 
Fridlysta Fridolf.

Boken 
Selma är inte nöjd med speciellt mycket i sin pensionärstillvaro i Motala. Ingenting alls, för att vara exakt. Hennes få vänner har dött i cancer och annan jävelskap, och hon önskar allt oftare att hennes trista karl ska gå samma väg till mötes. För att behålla någon form av livslust och uppleva spänning i livet rör hon sig lite utanför lagen.
I Borensberg två mil därifrån saknar Eva-Lisa sitt sociala nätverk. Hon lämnade Stockholm för kärlekens skull, men mannen i fråga har nu lämnat henne för grannens artonåriga dotter. Kvar blev hon med deras tolvåriga son, skammen, huslånet och ett underbetalt jobb på Motala Lasarett.

När Selma tvingas åka in till sjukhuset med akuta magsmärtor möts de två kvinnorna. En trevande vänskap växer fram och efter det blir ingenting någonsin sig likt igen.

Titel: Selektiva Selma 
Författare: Josefine Sandblom 
Ljudbok: Maria Lyckow
Omdöme: 💖💖💖💖💖
Bokus | Adlibris Bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar