lördag 21 november 2020

Vinterströmmen - Kamilla Oresvärd

Mina tankar

Precis som i de de två första delarna i serien som utspelar sig på Vargön så har Kamilla lyckats  att hålla mig på sträckbänken ända in i kaklet. Jag erkänner villigat att jag var rätt lost flera gånger och Kamilla duttar ut ledtrådar både här och där som både förvillar och som skapar falsk säkerhet om vem vad och varför.   

Det snabbt tempot, drivet och de korta kapitlen gör att boken aldrig känns tråkig. trevliga miljöer och ett lagom stort personregister gör att man hänger med och gillar det man läser
Jag rekommenderar att du läser Kamilla böcker i rätt ordning, trots allt så följer vi personerna och det blir nog lättare att hänga med i historien.

Del ett, Brudslöjan, del två heter Älvdansen och du kan läsa mina tankar om dem här på bloggen se länk under bilderna.

   

                                                  Brudslöjan   Älvdansen 
Från Bokus

Vad döljer Mona?

En styckad man hittas i vattnet nedanför ruinerna av det gamla pappersbruket i Vargön. Allt som kan identifiera offret har noga avlägsnats från kroppen, förutom en detalj som gör att Mona Schiller tror sig veta vem han är. Om hon har rätt är alla i hennes närhet i fara, men om Mona berättar för polisen blir hon tvungen att avslöja den hemlighet hon bär på.

VINTERSTRÖMMEN är den tredje fristående delen i serien om Vargön, där vi får möta storslagen natur, gåtfulla mysterier och udda karaktärer i trakterna kring det gamla brukssamhället. I centrum står femtiosexåriga Mona Schiller, en orädd och stark kvinna som löser andras brott men döljer egna mörka hemligheter. Andra böcker i serien: Brudslöjan (2019) och Älvdansen (2019).

Författare: Kamilla Oresvärd
Titlel: Vinterströmmen
Utgiven avBokfabriken
Omdöme: 4🌟🌟🌟🌟

Finns hos
Storytel - MarieRichardsson
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar