onsdag 11 november 2020

Sparven - Elisabeth Östnäs


Just historiska romaner brukar vara min favoritgenre men det är klart att man kan inte tokgilla alla böcker i en viss genre och så är det tyvärr med den här boken.

Sparven är en spännande roman som utspelar sig mellan hösten år 1746 och våren 1747. 
Jag tycker berättelsen är väldigt mörk och dyster och jag har väldigt svårt att komma in i den och jag tappar ofta tråden. Kanske det beror på att jag tycker tempot tappar emellanåt och jag tappar lite intresse. Eller så är jag inte i rätt mood för mörka lite tyngre böcker just nu, jag vet faktiskt inte. 
Men trots allt är den en läsvärd bok som berättar en ung kvinnas historia när hon letar efter sanningen. 
Trovärdiga miljöbeskrivningar och så är även personerna i berättelsen. Om boken
En gripande historisk roman om djupaste mörker men också klaraste ljus. Den unga kvinnan Sparven lever bland de fattigaste i Stockholm i mitten av 1700-talet när hon lockas av en ny sekt i Skevik ute på Värmdö. Hennes far, dödgrävaren vid Johannis kyrka, har tagit hand om henne efter det att modern lämnade dem för många år sedan. När han plötsligt försvinner är hon helt övergiven. I sin ensamhet börjar hon söka efter både ett nytt sammanhang och sin mor. Och dessutom sanningen om vad som hänt fadern. Men faror lurar överallt i staden och det är omöjligt att veta vem som går att lita på. Frågan är om sekten kan hjälpa Sparven eller om allt bara kommer att bli ännu värre.

Författare: Elisabeth Östnäs 
Titlel: Sparven 
Utgiven avForum 
Betyg:3 🌟🌟🌟
Finns hos
Historiska media butik, Bokus  & Adlibris

Storytel: Anja Lundqvist
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar