söndag 22 november 2020

Jul i krinolin - Amanda Hellberg
Mina tankar 
Jul i krinolin är en av de bättre julromaner jag läst och det kanske beror till min förkärlek till romaner i historiska miljöer. Den här anspelar dessutom på en av mina andra favoritsysselsättningar utöver att läsa, att läsa i tarokort. 
Det här är en lättläst och riktigt underhållande roamnce/feelgood berättelse med varning för sträckläsning.
Jag älskar Amandas sätt att skriva historiskt, miljöer, kläder och personer är så imponerande och jag ser hela boken som en film framför mig. Boken såväl innehåll som omslag bara gnistrar och sprakar och det doftar karameller och jul i hela mitt sinne.

Läs den och du får en helt oemotståndlig och härlig kärlekshistoria som inte är helt friktionsfri då det döljer sig en och annan familjehemlighet som nystas upp efter hand på ett mycket skickligt sätt. 
Jag vill även ge betyg 5💓💓💓💓💓 till det vackraste julomslag ever på en roman som Anna Henriksson (pixelpiraya på insta) är upphov till. 

Som man kan läsa hos lovereads:

En oemotståndlig kärlekshistoria som sprakar av julstämning, godsaker och passion. Här möts ”Jane Eyre”, ”Fröken Frimans krig” och ”Chocolat”! December 1870: Den unga fattiga Lovisa Lind ska snart emigrera till Amerika, men först ska hon hjälpa till med konfekten på baron von Drevers spektakulära vinterbal. Förfärat märker hon att den vresige änklingen får hennes frusna hjärta att tina, och attraktionen verkar ömsesidig fastän hon bara är karamellkokerska. Över godsets mörka korridorer svävar både något romantiskt, något sorgset och något kusligt. Medan snön yr och kylan kopplar ett järngrepp om bygden dras Lovisa in i en hisnande karusell av alltmer mystiska hemligheter och omöjlig förälskelse.

Författare: Amanda Hellberg 
Titlel: Jul i krinolin 
Utgiven av: Lovereads 
Omdöme: 5 🌟🌟🌟
🌟🌟+++
Finns hos
Bokus  Adlibris
Storytel - Julia Dufvenius 
Omnible - hitta bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se
Tack Amanda och Lovereads för att jag fick läsa.

2 kommentarer:

  1. Den här tror jag att min hund kommer vara snäll nog att köpa i julklapp åt mig :D

    SvaraRadera