lördag 28 november 2020

Dina Dolda Drivkrafter, hur tre psykologiska behov styr ditt liv - Angela Ahola

 

Mina tankar och tankar som jag instämmer i 
Vi jämför oss med andra och ogillar att vara den som ligger i lä. Vi vill smälta in i gruppen men avskyr att någon annan har likadan outfit. Och vi älskar ny kunskap men fastnar i Instagram-flödet.

Angela Ahola förklarar i bokens tre intressanta kapitel, som alla heter drivkraft + ett tillägg, hur våra dolda drivkrafter styr våra behov, reaktioner och handlingar. Men också hur fel det kan bli i krocken mellan dessa urkrafter och vår moderna livsmiljö.

Varför gör vi egentligen som vi gör? Vad styr ditt och andras beteende? Svaret är tre drivkrafter. Dessa har mejslats fram av evolutionen under miljoner år och hjälpt Homo sapiens att överleva: Strävan efter trygga relationer, status och ny kunskap.
Jag kan känna att ju mer jag läser i boken ju mer nyfiken blir jag på varför gör vi egentligen som vi gör? Vad styr mitt och andras beteende?

Boken hjälper mig att få förståelse för mitt och andras beteende. Dessutom ger den mig konkreta verktyg för att jag ska kunna ta kontroll och navigera mer rätt i din vardag. (mina tankar blandade med bokens baksides text)

Läs den och begrunda kanske du som jag får en del aha upplevelser. 

"Om du vill förändra dig själv så kommer du långt med att checka av ifall du kan uppfyla dessa tre kriterier: 

  1. Är du medveten om beteendet?

  2. Vill du ändra på beteendet?

  3. Är du villig att utföra det arbete som krävs? s.202

Bokens innehåll 

Här berättar Angela Ahola hur våra dolda drivkrafter styr våra behov, reaktioner och handlingar. Men också hur fel det kan bli i krocken mellan dessa urkrafter och vår moderna livsmiljö. Det är inte en bok om hur du borde vara, utan om hur du i grunden är. Den hjälper dig att bättre förstå ditt och andras beteende. Men inte bara det, med hjälp av bokens konkreta verktyg kan du ta kontroll och navigera mer rätt i din vardag.

Angela Ahola är doktor i psykologi, föreläsare och författare. Hon har blivit rankad som en av Sveriges populäraste föreläsare både 2018 och 2019. Bland Angelas kunder märks Spotify, H&M, Samsung, Manpower, Bonnier och Sveriges Riksdag. Angela har agerat sakkunnig i rätten, suttit som expert i tv-soffor och tidigare gett ut boken Konsten att göra intryck (2016).


Författare: Angela Ahola
Titlel: Dina Dolda Drivkrafter, hur tre psykologiska behov styr ditt liv
Utgiven av: Roos&Tegner
Omdöme: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris & Bokus
Storytel: Pia Poppelin
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar