söndag 15 november 2020

Julräddarna - Camilla Dahlson


Mina tankar
En kapitelbok som är tänkt att läsas som en adventskalender. Boken riktar sig till 9-12 dock skulle jag kanske säga 6 - 9 dels med tanke på innehållet som känns lite väl barnsligt för en 12 åring men även för att kapitlens längd känns mer anpassade för den åldern.

Jag funderar också varför berättelsen utspelar sig på ett barnhem vilket känns rätt främmande för barn i Sverige där barnhem inte är så vanligt förekommande om de ens existerar idag.

Jag tycker om innehållet i berättelsen om hur de äldre barnen försöker att fixa så de yngre ska få en jul att minnas. De är mycket kreativa och finurliga och hittar smarta lösningar.

Boken
Julräddarna är en berättelse om Saga som bor på ett barnhem tillsammans med sin syster Nora och vännerna Milo och Wilma. Livet på barnhemmet är inte så lätt, och hela hösten har Saga och de andra barnen längtat efter att fira jul.

Men så blir föreståndaren sjukskriven för utbrändhet och istället kommer den stränga vikarien Berta – som bestämmer att det inte ska bli något julfirande på i år!

Vad ska Saga och hennes vänner ta sig till nu? Går det att rädda julen?

Julräddarna är en julkalenderbok, den har alltså 24 kapitel och passar utmärkt som högläsningsbok under december

Tack Camilla och Lind&Co för recex.

Författare: Camilla Dahlson
Titlel: 
Julräddarna
Utgiven av:  Lind & Co
Omdöme: 💜💜💜💜
Adlibris Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar