torsdag 19 november 2020

Östermalmskarusellen - Helene SjömanNu har jag läst Östermalmskarusellen som är Helen Sjömans uppföljare till Östermalm - rivieran, tur och retur. Precis som första delen är det här är en charmig feelgood med såväl kärlek och spänning som glädje och sorg. Såväl storyn som tempot har ett betydligt bättre driv i den här berättelsen och då ska du veta att del ett var bra. 

Språket flyter på bra men ibland kan jag känna att adjektiven blir lite för många och beskrivningarna på märkeskläder, som jag för övrigt inte har någon koll på, kanske lite väl ingående, men det där är ju en smaksak.
Vill du ha en lättläst feelgood som utspelar sig i Östermalms omgivningar och som har lite spänning så passar den här mycket bra. 
TIPS, läs del ett först eller lyssna, de finns på storytel.

En lysande uppföljare Helene, och nu väntar jag spänt på hur det ska gå för Pauline. Tack för att jag fick läsa din fina bok. 

Del 1-  mina tankar

Från Bokus
JURISTEN PAULINE ÄR TILLSAMMANS MED DIDRIK, men något skaver. Döljer den till synes perfekte pojkvännen något för henne? Paulines bästa väninna, Anna, har också träffat drömprinsen och hela vänkretsen ser fram emot parets bröllop på en pampig herrgårdsdröm på Franska Rivieran. Pauline och Anna reser till Nice för att reka inför vigseln men otippat trubbel väntar dem på flera fronter. Obehagliga metoder uppdagas och även den planerade nyårsresan visar sig medföra ordentliga överraskningar. Varför verkar Paulines älskade mormor så trött? Och vad får det för betydelse att den kreative charmören Harry oväntat dyker upp? Pauline har mycket att ta ställning till privat och driver dessutom en stor rättegång samtidigt. Lyckligtvis har hon både underbara vänner och sin härliga familj vid sin sida.
Feelgood-deckaren Östermalmskarusellen är en fristående uppföljare till Östermalm-Rivieran tur och retur (2018). Denna andra bok om juristen Pauline är fullspäckad med intriger, romantik och intressanta relationer. Vi får följa Pauline under en intensiv månad med härliga adventsmingel, bröllopsplanering, glädje, sorg och en resa till Nice. Där ryms också hektiska arbetsdagar i rätten, bostadsfunderingar, kärlekstrubbel på olika håll och en deckargåta.


Författare: Helene Sjöman
Titlel: Östermalmskarusellen
Utgiven avJureförlag

Omdöme: 4🌟🌟🌟
🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris
Storytel: Ellen Jelinek
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar