tisdag 10 mars 2020

Älvdansen - Kamilla Oresvärd


Jag verkligen gillar Kamillas sätt att skriva spänning på.
Återigen har hon lyckats med konsten att hålla historien levande ända fram till the bitter end  utan att jag kan avslöja mördaren, me like!!!
Precis som i del 1 i Vargöserien så följer mig den ständiga frågan,
Vem är egentligen mördaren? Och precis som sig bör så kommer inte upplösningen förren exakt där den bör komma.

Att jag återigen inte lyckades knäcka slutet i förväg, det gillar jag, då lever boken hela vägen.
Det är ett snabbt tempot med korta kapitlen vilket gör att boken aldrig känns enformig eller tråkig, ett mycket bra grepp.
Summa summarum, en genomgående bra spänningsroman som jag verkligen rekommenderar att du sätter tänderna i. Som klyschan säger, en riktig bladvändare som tar slut alldeles för fort.
Jag rekommenderar dig att läsa del 1, Brudslöjan först, även om det går att läsa den här som fristående bok. Du får lära känna personerna i del 1 och det är ju alltid trevligt att få följa dem. Eller hur?
Läs tidigare inlägg om Brudslöjan

Handling
Frank blir vittne till hur hans elvaåriga styvdotter Elsa blir bortförd av okända kidnappare. Åren går och kidnappningen av Elsa förblir ett olöst fall. Nästan två decennier senare är Frank, som själv blivit misstänkliggjord, psykiskt utsliten och betraktas som en kuf i Vargön. När en ung kvinna anmäls försvunnen blir Frank åter föremål för polisens misstankar. I ett sista desperat försök att ta reda på vad som hänt Elsa och för att rentvå sig kontaktar han Mona Schiller, som börjar gräva i det gamla fallet. I sin utredning upptäcker hon snart att starka krafter sjuder under ytan i det lilla samhället. Sökandet efter sanningen leder henne längs en väg kantad av rädsla, misstro och religiös fanatism.

ÄLVDANSEN är den andra fristående delen i Vargönserien där vi får möta storslagen natur, gåtfulla mysterier och udda karaktärer i trakterna kring det gamla brukssamhället Vargön. I centrum står femtiosexåriga Mona Schiller, en orädd och stark kvinna som löser andras brott men döljer egna mörka hemligheter. Första delen, Brudslöjan, utkom våren 2019.


Tack Kamilla och Bokfabriken för recex.

Författare: Kamilla Oresvärd

Titlel: Älvdansen
Utgiven avBokfabriken
ISBN:9789178352609
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟

Finns hos
Storytel - Maria Richardsson
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar