onsdag 25 november 2020

Tio underbara, härliga, hemska dejter - Ashley Elston

Mina tankar 
En mysig och gullig bok i juletid för unga vuxna. Först funderade jag på om den verkligen skulle tilltala mig. Men ju mer jag läste ju mer kom jag att gilla karaktärerna, Sophis underbara släkt och den charmiga berättelsen om dejting i ung ålder.
Berättelsen har utöver dejtandet ett litet större djup men Sophis syster i huvudrollen som är gravid och som har fått havandeskapsförgiftning. Dessutom beskrivs vänskap och om vikten att våga stå upp för sig själv och de som betyder något. Men framför allt att som ung våga ta beslut och att våga lita på sig själ och gå sin egen väg. 

En perfekt bok att mysa med såväl som ung som vuxen som avbrott i den här oroliga värden vi just nu lever i. 

Om boken från Adlibris
När Sophies föräldrar bestämmer sig för att resa bort över jul övertalar hon dem att få stanna hos sin mormor och morfar istället. Planen är att smita ut och kunna träffa (läs: hångla med) sin pojkvän Griffin utan att någon lägger sig i. Men när hon ska överraska Griffin med de goda nyheterna hör hon honom säga till en kompis att han egentligen vill att Sophie ska åka bort, att han vill ha en paus!Mormor kommer på en briljant plan för att muntra upp Sophie, som är helt förkrossad: bästa sättet att laga ett brustet hjärta är att kasta sig ut i dejtingdjungeln! Under de kommande tio dagarna ska Sophie gå på tio dejter, alla ordnade av olika släktingar. Någon kommer fixas av kusinen Olivia (som tack och lov är en helt normal person), en annan av galna moster Patrice (att medverka i en pjäs utklädd till Jungfru Maria räknas väl som en dejt?).
Mitt i allt detta dyker Griffin upp igen, och det gör Sophie mer förvirrad än någonsin. För kanske, kanske har hon börjat få känslor för någon annan. Någon som absolut inte är tillgänglig. Det här kommer bli den värsta julen i Sophies liv. Eller... ?


Tack för recex.

FörfattareAshley Elston
Titlel: Tio underbara, härliga, hemska dejter
Utgiven avB/Wahlströms 
Omdöme: 3 🔅🔅🔅
Finns hos
Adlibris & Bokus 
Storytel
Alva Bratt
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar