tisdag 2 juli 2019

Sjöbodsblues - Sara H Olsson

Tack Bokfabriken och Sara H Olsson för att jag fick läsa 💓


En riktig feelgoodare som har allt det där som feelgood ska ha, humor, lite intriger, lite kärlek, och så klart en och annan twist.

Handlingen är ganska tunn men miljöer- och personbeskrivningarna är charmiga och det är de olika personernas karaktärer som håller ihop boken. 

En utmärkt lättläst och charmig bok att ta med sig till stranden under lata semesterdagar och helt klart läsvärd. Ett extra plus är trots allt det helt oväntade slutet och den helt underbar 85 - åriga Signe och hennes katt. 
Jag hoppas att fortsättning följer och då gärna med det eminenta gänget bestående av de fyra damerna.

Sammanfattningsvis: En charmig upplevelse med en gnutta humor, lite intriger och en och annan twist. Där har du Sjöbodsblues i ett nötskal. 


Beskrivning

Ellen Westman drömmer om att bo vid havet och får låna sin exmans sommarhus i Tradviken. Hon tänker sig ett semesterparadis fullt av liv och rörelse, men verkligheten är något helt annat ett sömnigare kustsamhälle får man leta efter.

Fröken Sverige 1983, Birgitta Lundin, lever numera ett tillbakadraget liv i Tradviken. Dagarna spenderar hon i ensamhet framför datorskärmen i jakt på nya yogafilmer på Youtube.

Unga Tess älskar sin hemort trots allas uppmaningar om att hon borde ta sig ut i världen. Tess parhäst är åttiofemåriga Signe, en tuff tant som gör sitt bästa för att stoppa all exploatering av idyllen. Men när det börjar hända märkliga saker nere vid sjöbodarna i hamnen står duon inför sin största utmaning någonsin.

Sjöbodsblues är en lättsam berättelse om fyra kvinnoöden som vävs samman när den stora världen knackar på i det lilla men charmigt tråkiga Tradviken.

Författare: Sara H Olsson
Titlel: Sjöbodsblues
Utgiven avBokfabriken
ISBN:9789178352012
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Storytel: Uppläsare Maria Lyckow
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar